نشستن طولانی مدت چه عوارضی دارد؟
شاید فکر میکنید پشت میزنشینی و نشستن طولانی مدت روی صندلی، کار با رایانه و به اصطلاح، زندگی کارمندی یکی از بهترین مشاغل دنیاست و مزایای خاصی دارد.
یا ممکن است نشستن روی صندلی را بی ضررترین کار بدانید و حتی تصور میکنید که خود را از خطرات مختلف دور کردهاید.
مثلا این که به دلیل فعالیتهای بدنی سخت دچار خستگیهای مزمن نمیشوید، یا اینکه مجبور نیستید در گرما و سرما در معرض آسیبهای محیطی قرار بگیرید.
اما آسیبهای زیادی سلامتِ پشت میزنشینها را تهدید میکند. و نشستن طولانی مدت روی صندلی عوارض جبران ناپذیری دارد.
نشستن طولانی مدت روی صندلی راهزن سلامتی است.
اگر با صندلی دفتر کارتان یا کاناپهی راحتی منزل رابطهی صمیمی دارید و بیشتر اوقات را باهم سپری میکنید، باید منتظر تغییر شکل ستون فقرات خود باشید.
نشستن طولانی مدت روی صندلی
کمتحرک و بیتحرک بودن در زندگی میتواند برای سلامتی ما خطرناک باشد. هرچه در طول روز کمتر بنشینیم، شانس ما برای داشتن یک زندگی سالم بیشتر خواهد بود.
هر گونه نشستن طولانی مدت مانند نشستن پشت میز، پشت فرمان یا جلوی صفحه نمایش مضر است.
زمانی که مدت زیادی را پشت میز مینشینیم، به مرور در اندامهای پشتی، فشار و احساس درد خواهیم کرد. این فشار از انتهای جمجمه تا استخوان خاجی را درگیر میکند.
در این حالت مهرههای کمر به مراتب تحت فشار بیشتری قرار میگیرند و انعطاف خود را از دست میدهند.
نشستن ساعتهای طولانی در طول روز، علاوه بر آسیب به مفاصل و استخوانها و ایجاد گردن درد، کمردرد، زانودرد، بهم ریختگی ساختار قامتی، پوکی استخوان و کاهش توان قلبی و عروقی زمینه ساز بیماریهای مختلف جسمی و روحی است.
نشستن طولانی مدت چه عوارضی دارد
بدن ما ارزشمندترین سرمایهای است که در این دنیای خاکی به همراه داریم. پس باید تمام تلاشمان را برای حفظ و سالم نگهداشتن آن به کار بگیریم. زیاد نشستن یکی از بدترین خیانتهایی است که میتوانیم در حق سلامتیمان انجام دهیم.
- تغییر شکل ستون فقرات
- رگ های واریسی
- افزایش وزن
- اضطراب و افسردگی
- ابتلا به دیابت
- پوکی استخوان
- پیری زودرس
نشستن طولانی مدت و درد کمر
حتی اگر یکبار هم به درد کمر دچار شده باشید حتماً میدانید کمر درد تا چه اندازه طاقت فرساست.
دلیل اغلب کمر دردها ناشی از ضعف عضلات یا وضعیت نامناسب بدن است.
با توجه به موقعیت خاص ناحیه کمری، نشستن طولانی مدت میتواند منجر به آسیب دیسک بین مهرهای بخش تحتانی کمر گردد. همچنین ضعف عضلات نگهدارنده یا وضعیت نامناسب بدن این مشکل را تشدید میکند.
این شما هستید که میتوانید وضعیت بدنی خود را بهبود ببخشید و از فشارهای نابهجا به ناحیه کمری در حین فعالیتهای روزانه جلوگیری کنید…
بدن ما باید به طور مداوم در حرکت باشد. چراکه عضلات در اثر عدم تحرک، اکسیژن و مواد مغذی کمتری از خون دریافت میکنند.
برای همین باید بعد از هر 30 دقیقه وضعیت بدنی خود را به طور مرتب و متوالی تغییر دهیم.
به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلا به کمر درد بهتر است افرادی که شلغشان ایجاب میکند، مدت زیادی پست میز بنشینند، هر ۳۰ دقیقه یکبار تغییر وضعیت داده، قدم بزنند و حرکات نرم و کششی انجام بدهند.
در تحقیقات جدید ثابت شده کسانی که به مدت یک یا دو ساعت بطور پیوسته مینشینند دو برابر کسانی که این مدت را با حرکت همراه میکنند در معرض خطر ابتلا به درد کمر هستند.
نشستن طولانی مدت و تغییر شکل ستون فقرات
افزایش بیش از حد انحنای فوقانی پشت از شایعترین نوع گوژپشتی است. که به دلیل وضعیت نامناسب یا قوز کردن ایجاد میشود و ارتباطی با ناهنجاریهای شدید ساختاری ستون فقرات ندارد.
اغلب گوژپشتیها برگشت پذیر هستند که بر اثر رعایت نکردن بهداشت حرکتی و استفاده از وسایلی مانند میز و صندلی نامناسب و نشستنهای طولانی مدت ایجاد میشوند.
این وضعیت مشکلساز که بیشتر به دلیل نشستن طولانی مدت ایجاد میشود، نمای ستون مهرهها را به شکل حرف C در زبان انگلیسی شبیه میکند.
این وضعیت منجر به بروز کیفوز Kyphosis یا همان گوژپشتی و شانه گرد میشود.
اگر شما به این عارضه دچار شدید میتوانید با انجام برخی تمرینات ورزشی مانند تمرینات پیلاتس ستونمهرهها را به وضعیت طبیعی بازگردانید.
نشستن طولانی مدت و احتمال خطر مرگ زودرس
براساس یک تحقیق پزشکی، افرادی که به صورت پیوسته یک یا دو ساعت مینشینند بیشتر در معرض بیماریهای مختلف و احتمال خطر مرگ زودرس هستند تا افرادی که همین مدت زمان را در وضعیت نشسته قرار دارند ولی در آن میان حرکاتی نیز به بدن خود میدهند.
کیت دیاز از پژوهشگران دانشگاه کلمبیا که در تحقیق یاد شده مشارکت داشته، اعتقاد دارد اگر افراد مدت زمان نشستنشان را به بازههای زمانی کوتاه تقسیم کنند یا بازههای زمانی کمتری را به نشستن اختصاص دهند، از وضعیت سلامتی بهتری نسبت به کسانی برخوردار خواهند بود که به طور مداوم و بیحرکت در حالت نشسته به سر میبرند.
در این پژوهش ۷۹۵۸ مرد و زن که بالای ۴۵ سال سن داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. در این تحقیق از حسگرهایی استفاده شده بود که عدم فعالیت این افراد را در زمان بیداری و در طول یک هفته اندازهگیری میکردند.
بعد از گذشت ۴ سال از شروع تحقیق، ۳۴۰ نفر از شرکتکنندگان در پژوهش فوت کردند. پژوهشگران میخواستند به این پرسش پاسخ دهند که خطر مرگ افراد تا چه حد با الگوی نشستن روزانهشان در ارتباط است؟
این مقایسه نشان داد افرادی که در طول روز بیشتر در وضعیت نشسته بودند، مثلا ۱۳ ساعت در روز در این ضعیت بودند و بازه زمانی نشستن آنها بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه بود. دو برابر افرادی که ساعتهای کمتری را نشسته بودند یا در بازههای زمانی کوتاهتری در وضعیت نشسته قرار داشتند در معرض خطر مرگ زودرس قرار گرفته بودند.
راهکارهای ساده برای پشت میز نشین ها
- برخی از کارهایتان را ایستاده انجام دهید.
- هر سی دقیقه حرکتی به بدنتان بدهید و حرکات کششی انجام دهید.
- لم ندهید و صندلی را به سمت میزتان بکشید.
- سر و گردنتان را به حالت خنثی، به طوریکه به جلو و عقب خم نشوند، نگه دارید.
- ارتفاع میز را نسبت به قد خودتان تنظیم کنید.
- سعی کنید هر روز مقداری پیاده روی کنید.
- به جای استفاده از آسانسور از راه پله استفاده کنید.
حرکات ورزشی برای پشت میز نشین ها
نشستن طولانی مدت پشت میز کامپیوتر باعث میشود دردهایی در قسمت کتف و شانه، گردن و پشت بدن ایجاد شود. این امر به خصوص اگر اصول صحیح نشستن رعایت نشود بیشتر خود را نشان میدهد.
اغلب افراد پس از اینکه مدتی به صورت نشسته قرارگرفتهاند به یک سمت خم میشوند و بدن در حالتی غیر اصولی قرار میگیرد و صدمات بیشتری را در دراز مدت متحمل میشود. به همین دلیل است که شاهد هستیم، افرادی که شغل آنها به اصطلاح پشت میز نشینی است بیشتر از دردهای عضلانی شکایت میکنند.
تمریناتی که در ویدئو بالا نشان دادهام، عضلات شکم، کمر، گردن و شانهها همچنین عضلات ران و عضلات باسن را درگیر میکنند و اجازه نمیدهند تناسب اندام شما در اثر کار زیاد از بین برود و باعث از بین رفتن عوارض زیاد نشستن میشوند.
با آرزوی سلامتی و تندرستی برای همهی شما که این متن را مطالعه کردید.. پیشنهاد میکنم برای حفاظت از ستونمهرهها مطلب زیر را هم مطالعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید