آیا پیلاتس برای کمر درد مفید است؟
شاید شما هم جزو افرادی باشید که دچار کمر درد هستید و میخواهید بدانید که ” بهترین ورزش برای کمر درد ” چیست؟
یا دنبال راهی برای درمان کمر درد با ورزش هستید؟
میدانم که جستجو در سایتهای مختلف برای کسب اطلاعات دربارهی اینکه ” چه ورزشی برای کمر درد خوبه ؟”، واقعاً زمانبر است.
به همین دلیل تصمیم گرفتم تمام آن چیزی که برای آگاهی از فواید پیلاتس برای کمر درد نیاز دارید را در قالب یک مطلب برای شما بیان کنم.
من حسن موسوی، مربی پیلاتس هستم و سعی کردهام در این مطلب به سوالهای شما پیرامون اینکه ” آیا پیلاتس برای کمر درد خوب است یا نه ” پاسخ کاملی بدهم.
پیش از شروع مطلب درباره اینکه آیا ورزش پیلاتس برای کمردرد مفید است؟ لازم است درباره کمر و ستون فقرات توضیحاتی بدهم…
پس با من همراه باشید…

کمر کجاست ؟
ناحیه کمری که معمولاً به نام کمر خوانده میشود در انگلیسی lumbar نامیده میشود.
لامبار یا کمر در آناتومی چهارپایان به بخش شکمی مابین دیافراگم و لگن اطلاق میشود. این ناحیه در واقع به ستون فقرات کمری و نواحی اطراف آن اشاره دارد.
در ستون فقرات بیشترین وزن را مهرههای ستون فقرات کمری تحمل میکنند که بزرگترین مهرهها در ستون فقرات میباشند بطوری که مهرهها در این قسمت قادر به تحمل کل جثه میباشند.
لامبار (lumbar) از کلمه lumbus بهمعنی شیر گرفته شدهاست و دقیقاً مؤید نامش میباشد چرا که قدرت و انعطافپذیری از جهت بلند کردن اجسام، چرخیدن و خم شدن را در خود دارد.

وظایف ستون فقرات چیست
ستون فقرات از قسمتهای حیاتی و مهم بدن انسان است.
ستون فقرات وظیفه حفاظت از قلب، ریه و ارگانهای حیاتی بدن، وظیفه چرخشهای بدن به سمتهای مختلف و همچنین انتقال وزن سر، گردن و دستها را به قسمت انتهای بدن را بر عهده دارد.
بخش انتهایی ستون فقرات شامل مهرهها و دیسکها است. این بخش بیشترین وزن بدن را تحمل میکند!
این قسمت حمایت کننده و حفظ کننده تمام وزن بدن است، بنابراین بیشترین آسیبها در این قسمت اتفاق میافتد.
چندین عضله در کمر وجود دارد که به چرخش، انعطافپذیری و قدرت ستون فقرات کمک میکنند. برای همین احتمال صدمه دیدن این عضلات به ویژه در هنگام بلند کردن اجسام سنگین بسیار بالاست.
آسیب دیدگی این عضلات میتواند بینهایت دردناک باشد اما معمولاً ظرف چند روز یا چند هفته بهبود نسبی پیدا خواهkد کرد.
تحقیقات نشان میدهد زمانی که فردی برای اولین بار دچار کمردرد میشود، به طور معمول درد برطرف میشود، تا جایی که فرد میتواند به ورزش و کار ادامه دهد.
اما عملکرد عضلات عمقی که ازستون فقرات محافظت میکنند بهبود نمییابد!!!

علت کمر درد چیست
ستون فقرات کمری با تحمل بیشتر وزن بدن، بیشترین انعطافپذیری را نیز ایجاد میکند.
ترکیبی از قدرت، انعطاف و ظرافت که آن را مستعد آسیبهای فراوانی میکند.
تقریبا علت ۹۷% کمردردها مکانیکی و ۱% غیر مکانیکی است و ۲% نیز به دلیل بیماریهای احشایی ایجاد میشود.
دلیل اغلب کمر دردها ناشی از ضعف عضلات یا وضعیت نامناسب بدن است.
حسن موسوی
تغییرات در اندازه قوس کمر، ضعف عضلات شکم، ضعف عضلات خلفی کمر، کاهش قدرت عضلات راست کننده ران و کوتاهی عضلات تاکننده ران، عوامل اصلی بروز کمردرد هستند.
عضلات راست کننده تنه از جمله عضلات پاسچرال بدن میباشند که بر ضد نیروی جاذبه عمل میکنند تا پاسچر فرد را در وضعیت عمود نگه دارند و بدن را در هنگام خم و راست شدن کنترل کنند.
به اعتقاد بسیاری از متخصصان، کاهش استقامت عضلات راست کننده تنه، خستگی زودرس آنها، افزایش فشار و نیروی بیش از حد معمول بر بافتهای غیرفعال ستون فقرات کمری و آسیب دیدگی این بافتهای حساس…
در نهایت منجر به کمردرد مزمن میشود.
دردهای مکانیکی ستون فقرات
این نوع دردها به واسطه یک عامل مکانیکی مانند ضربه، حرکات فیزیکی نامناسب، کم بودن قوام عضلات و یا فشار بیش از حد به ناحیه ستون فقرات کمری و یا در اثر بد قرار گرفتن وضع بدن در حالت خوابیده، نشسته و ایستاده ایجاد میگردند.
به دلیل تحرك زیاد ناحیهی کمری که در مجاورت ناحیهی نسبتا بدون تحرك ساکروم قرار گرفته، این منطقه در معرض فشارهای مکانیکی متعددی قرار دارد.
بنابراین موقعیت خاص ناحیه کمری میتواند منجر به آسیب دیسک بین مهرهای بخش تحتانی کمر گردد. که ضعف عضلات نگهدارنده یا وضعیت نامناسب بدن این مشکل را تشدید میکند.
دردهای غیر مکانیکی کمر
علل غیر مکانیکی شامل آن دسته از علل طبی و یا بیماری سیستمی هستند که در سیر بیماری به طرق مختلف ممکن است باعث کمر درد شوند و تشخیص و درمان این بیماریها بر عهده ی پزشک میباشد .
شایع ترین علل غیر مکانیکی کمردرد عبارتند از : بیماری های التهابی، عفونی، سرطانها، بیماریهای متابولیکی و …

علائم کمر درد چیست
- درد مداوم یا انقباض در امتداد ستون مهرهها از گردن تا استخوان دمبالیچه…
- درد موضعی در محدوده گردن یا کمر به ویژه پس از بلند کردن اجسام سنگین…
- احساس درد پس از نشستن یا ایستادن و یا خم و راست شدن…
- و دردی که از کمر به باسن و پشت ران یا زیر زانو کشیده میشود برخی از علائم کمر درد هستند.
مراقبت از ستون فقرات
بعد از ابتلا به کمردرد، مسیر درمان، مسیر راحتی نیست!
اگر چه پزشک، شما را به سمت بهبودی هدایت میکند. اما به قول سعدی:
علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد
دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست
به روزگار سلامت سلاح جنگ بساز
وگرنه سیل چو بگرفت، سد نشاید بست
تنها شما میتوانید وضعیتهای بدنی خود را بهبود ببخشید و از فشارهای نابهجا به ناحیه کمری در حین فعالیتهای روزانه جلوگیری کنید…
یا تنها با همت و پشتکار، یک برنامه ورزشی منظم را دنبال کنید تا با تقویت عضلات مرکزی بدن دچار درد کمر نشوید.
از روشهای اثربخش در درمان کمردرد استفاده از حرکات و نرمشهای ورزشی است.
حسن موسوی
بسیاری از متخصصین برای بهبود دردهای کمری، تقویت استاتیک عضلات مرکزی بدن و عضلات ثبات دهندهی ستون فقرات را پیشنهاد میکنند.
زمانی که با درد کمر مواجه هستید ممکن است احساس کنید استراحت بهترین راه حل است اما تحرک نیز برای بهبود و آزادسازی عضلات لازم است.
ورزشهایی برای تکسین کمر درد وجود دارند که میتوانند عضلات کمر، شکم و باسن را تقویت کنند. این ورزشها با حمایت از ستون مهرهها مانند مسکنی برای دردهای کمری هستند.
یکی از روشهای درمانی که در سالهای اخیر مورد توجه متخصصان ورزشی و توانبخشی قرار گرفته و بـه طور وسیعی در حال گسترش است، ورزش پیلاتس است.

آیا ورزش پیلاتس برای کمردرد مفید است
تمرینات پیلاتس مجموعهای از حرکات تخصصی است که بدن و مغز را به گونهای درگیر میکند که قدرت، استقامت و انعطاف پذیری را تحت تاثیر قرار میدهد.
این روش تمرینی در وضعیتهای خوابیده، نشسته و ایستاده بدون طی مسافت، پرش و جهش انجام میگیرد.بنابراین خاصیت و مزیت آن کاهش خطر بروز آسیبهای ناشی از صدمات مفصلی و عضلانی است.
تاثیر ورزش پیلاتس برای کمردرد افرادی که از این عارضه رنج میبرند، شگفت انگیز است. زیرا ستون مهرهها را از فشار اضافی خلاص کرده و باعث تقویت عضلات کمر میشود.
پیلاتس روشی مناسب برای افزایش آگاهی ذهن نسبت به جسم و کنترل حرکات پاسچرال با فراخوانی عصبی – عضلانی بالاست
حسن موسوی
بسیاری از بیماران مبتلا به کمردرد میتوانند با انجام حرکات پیلاتس که باعث افزایش قدرت عضلات شکمی، چند سر، عضلات لگنی و عضله دیافراگم میشود، موفق به کاهش میزان درد کمر خود شوند و از بازگشت بیماری جلوگیری کنند.
تمرینات پیلاتس با افزایش قدرت، استقامت، انعطاف پذیری، هماهنگی، ثبات ایستا و پویا، کنترل عصبی – عضلانی، اصلاح الگوی حرکتی و تنش زدایی از عضلات سبب افزایش عملکرد بیمار و کاهش درد میشود.

همچنین حرکات پیلاتس بر کاهش میزان درد و افزایش استقامت عضلات ناحیه شکم و پشت بیماران مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک بسیار موثر است.
چراکه در بیماران مبتلا به فتق دیسک همچون بیماران کمردرد، عضلات تنه دچار ضعف و ناتوانی شدهاند.
و از آنجایکه برای ایجاد ثبات ستون مهرهای ارتباط زیادی بین سیستم عضلانی لوکال و گلوبال وجود دارد و تمرینات پیلاتس هم به تقویت هر دو دسته عضلانی میپردازد، بنابراین پیلاتس برای کمر درد مفید است و یکی از بهترین روشها برای بهبود دردهای کمری است.
در پایان مطلب میخواهم به شما بگویم، در مدتی که مشغول به آموزش پیلاتس بودهام، شگفتیهای زیادی از تاثیرات این رشته بر روی بدن افراد مختلف دیدهام…
که یکی از این شگفتیها تاثیرات بی مثال تمرینات پیلاتس بر بهبود کمر درد بوده…
منبع: مقاله تاثیر ۶ هفته تمرینات پیلاتس بر میزان درد و استقامت عضلات ناحیه شکم و پشت افراد مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک
مطالب دیگری که شما را یک مرحله ارتقا میدهد!
اگر علاقه دارید بیشتر درباره پیلاتس مطالعه داشتهباشید و یا اگر هنوز هم در انتخاب رشتهی ورزشی مورد علاقهتان دچار تردید هستید، مطالب زیر میتوانند کمککننده باشند:
شما هم از تجربیات خود درباره درمان کمردرد برای ما بگویید.
راهکاری برای بهبود درد کمر دارید؟
