ورزش پیلاتس چیست و برای چی خوبه؟
ورزش پیلاتس، تمرینی تحولآفرین که ترکیبی از قدرت، انعطاف پذیری و حرکت آگاهانه است. این مطلب راهنمای جامعی برای درک این سوال است که ورزش پیلاتس چیست و برای چی خوبه؟ این سوالی است که بسیاری از علاقهمندان به تناسب اندام با جستجو در اینترنت به دنبال پاسخ آن هستند. اما یافتن اطلاعات دقیق و قابل اعتماد دربارهی تمرینات پیلاتس گاهی اوقات میتواند چالشبرانگیز باشد.
من حسن موسوی، مربی موسسه پیلاتس ایرانیان هستم و در این مطلب سعی کردهام تا ابهامات شما درباره پیلاتس را با پاسخهای دقیق و شفاف برطرف کنم. به شما توضیح میدهم چگونه با این روش تمرینی کنترل بدن را به دست آورده و همزمان احساس عمیقی از خودآگاهی را پرورش دهید. اگر تا انتها با من همراه باشید، همه چیز درباره مضرات و فواید پیلاتس را برایتان خواهم گفت و قطعاً نقطهی گنگی درباره این ورزش در ذهنتان باقی نخواهد ماند.
فهرست مطالب
پیلاتس چیست؟
ورزش پیلاتس مجموعهای از تمرینات ورزشی تخصصی است که بر ذهن و جسم تأثیر گذاشته و ضمن بالا بردن قدرت و استقامت تمام اعضای بدن، عمقیترین عضلات بدن را مورد هدف قرار میدهد. در اصل، هدف این رشته ورزشی تقویت عضلات عمیق شکم، لگن و ستون فقرات است، که اغلب به عنوان هسته یا نیروگاه شناخته میشود.
پیلاتس بهبود وضعیت بدنی، ثبات و قدرت کلی بدن را با هدف قرار دادن عضلات مرکزی، ارتقاء میبخشد. این تمرینات به گونهای طراحی شدهاند که دقیق و کنترل شده باشند و در این روش، کیفیت حرکت بر کمیت آن برتری دارد. عناصر منحصر به فرد در این ورزش، آن را از دیگر اشکال تمرین مقاومتی متمایز میکنند، از جمله تأکید بر تنفس و ارتباط ذهن و جسم.
ورزش پیلاتس را میتوان روی مت (تشک ورزشی) یا با تجهیزات تخصصی مانند ریفرمر، کادیلاک و صندلی تمرین کرد. این تجهیزات امکان انجام طیف وسیعی از تمرینات را فراهم میکند، که میتوان آنها را برای سازگاری با سطوح مختلف تناسب اندام، انواع بدن و اهداف خاص تغییر داد.
مزایای این روش فراتر از آمادگی جسمانی است و تمرین منظم آن میتواند انعطافپذیری و استقامت عضلانی را افزایش دهد و حس آرامش و رهایی را ایجاد کند. همچنین میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت، دردهای مزمن را تسکین و دامنه حرکتی مفاصل را افزایش دهد.
ژوزف پیلاتس
ژوزف هوبِرتوس پیلاتِس (Joseph Hubertus Pilates) سال ۱۸۸۳ در آلمان به دنیا آمد. ایشان مبدع و مروّج روش تمرینی بود که آن را کنترولوژی نامگذاری کرد. اما پس از مرگش به نام خود او، پیلاتِس نامیده شد.
ژوزف در دوران جوانی با مشکلات سلامتی مختلفی از جمله آسم، راشیتیسم و تب روماتیسمی دست و پنجه نرم میکرد. او مصمم به غلبه بر بیماریهایش، به مطالعه روشهای مختلف تمرینی پرداخت و از رشته هایی مانند یوگا، کونگفو و ورزشهای یونان و روم باستان برای ورزش ابداعیاش الهام گرفت. در همان دوران کودکی روزی پزشکی به یوزف کتابی قدیمی و کهنه در مورد آناتومی بدن داد. این کتاب در تعیین خط مشی آینده زندگی یوزف نقش بسیار مهمی داشت، به گفته خود او:
من تمام اعضای بدن را از روی کتاب یادگرفتم. هر اندامی را که یادمیگرفتم حرکت میدادم. در آن زمان کودکی ساعتها در جنگل پیادهروی میکردم و حرکات حیوانات را نگاه میکردم، اینکه چطور حیوانات اندام خود را بکار میبرند و حرکت میکنند.
در طول جنگ جهانی اول، ژوزف با استفاده از روش خاص خود، به بازپروری سربازان مجروح پرداخت. روش نوآورانه او، به ویژه در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ در میان رقصندگان محبوبیت یافت. ژوزف تا سال ۱۹۶۷ که درگذشت، به اصلاح روش خود ادامه داد و میراث قابل توجهی ایجاد کرد. امروزه، روش تمرینی ابداعی او با حفظ اصول اصلی خود، تکامل یافته و توسط مربیان و علاقهمندان در سراسر جهان با مکاتب مختلف تداوم یافته است.
انواع پیلاتس
ورزش پیلاتس به عنوان یک روش تمرینی جذاب، رویکردهای مختلفی را شامل میشود. با گذشت زمان، اشکال و سبکهای مختلفی از پیلاتس پدیدار شده که اهداف تناسب اندام، سطوح تجربه و ترجیحات مختلف را برآورده میکند. برخی از انواع رایج آن عبارتند از:
- کلاسیک (Classical/Traditional Pilates): این اصطلاح به روش اصلی این رشته، برگرفته از تمرینات ژوزف پیلاتس اشاره دارد. این روش از تمرینات و توالی خاصی پیروی میکند که در ابتدا توسط ژوزف آموزش داده شد. اغلب شامل استفاده از تجهیزات سنتی مانند ریفرمر، کادیلاک و صندلی ووندا است.
- معاصر (Contemporary Pilates): این روش اصول سنتی پیلاتس را با دانش مدرن آناتومی، بیومکانیک و علم ورزش ترکیب میکند و تغییرات و اصلاحاتی اعمال میکند تا تمرینات را برای گروههای گستردهتری قابل استفاده کند. این روش ممکن است شامل وسایل مانند توپ، کش، فوم رولر یا تجهیزات دیگر باشد.
- مت (Mat Pilates): این روش بر روی زمین با استفاده از یک مت یا تشک اجرا میشود و روی تمریناتی با وزن بدن تمرکز دارد.
- ریفرمر (Reformer Pilates): ریفرمر یک تجهیز ویژه با یک وسیله کشویی، چرخان، و بندهاست. پیلاتس ریفرمر تمرین مقاومتی را فراهم میکند تا به اندازهگیری گروههای خاص عضلات مشغول شود و یک تمرین کامل برای بهبود قدرت، هماهنگی و تعادل فراهم کند.
- استات (Stott Pilates): این رویکرد توسط مویرا و لیندزی مریتیو ایجاد شد و بر تأکید بر حفظ خمیرگی طبیعی ستون فقرات در حین تمرینات تأکید ویژهای دارد.
- یوگالاتس (Yogalates): ادغام یوگا و پیلاتس، ترکیبی از اصول تقویت هسته و همسویی با ذهن آگاهی یوگا. برای کسانی که به ورزش یوگا و ورزش پیلاتس علاقه دارند اما زمان کافی برای هر دو ندارند، بهترین انتخاب است.
بیشتر بدانید: پیلاتس برای بانوان
اصول پیلاتس
پیلاتس ورزش کششی فوقالعاده برای سلامت بدن و روان است. در واقع آنچه که این روش تمرینی را از دیگر تمرینهای ورزشی متمایز میکند، ۶ اصل اساسی به همراه استفاده از مرکز قدرت بدن است. این اصول توسط شخص جوزف پیلاتس ایجاد شده است و برای درک و تمرین موثر ورزش پیلاتس ضروری است.
- کنترل: تأکید بر اجرای دقیق و پایدار حرکات، باعث توسعه قدرت، هماهنگی و تعادل میشود. کنترل همچنین از فشار یا تنش غیر ضروری به بدن جلوگیری میکند.
- مرکزیت: این اصل به درگیر کردن و فعالسازی عضلات مرکز بدن، از جمله شکم، کمر و باسن، به عنوان مرکز هر حرکت اشاره دارد. این اصل باعث افزایش کارایی، پایداری و کنترل حرکات میشود.
- تمرکز: توجه و تمرکز ذهنی به هر حرکت، آگاهی بدن و بهبود تکنیک را تضمین میکند. این اصل به بهینهسازی مزایای تمرین کمک میکند.
- دقت: انجام حرکات با توجه به جزئیات، هم ترازی و الگوهای حرکتی صحیح. این اصل باعث درگیری مناسب عضلات، بهبود عملکرد و کاهش خطر آسیب میشود.
- اجرای روان: حرکات بدون وقفه و به شیوهای روان و متصل اجرا میشوند. این اصل به مداومت و سیالی حرکات تأکید دارد.
- تنفس: تنفس به عنوان عنصری کلیدی، با حرکت هماهنگ و اکسیژن رسانی به بدن مؤثر است. تکنیکهای تنفس خاص به تمرینات ادغام شده و به آرامش، تمرکز و ارتباط ذهن و جسم کمک میکند.
با اجرای تمرینات به همراه این اصول، تناسب اندام، هماهنگی و احساس راحتی و رهایی در بدن به دست میآید. این اصول در تمامی حرکات با یکدیگر هماهنگ اجرا میشوند.
بیشتر بدانید: تنفس در پیلاتس
پیلاتس ریفورمر
تاریخچه پیلاتس ریفورمر به دوران جنگ جهانی اول بازمیگردد، زمانی که جوزف پیلاتس این دستگاه را برای توانبخشی سربازان طراحی کرد. از آن زمان تاکنون، این دستگاه به یکی از پیشرفتهترین ابزارهای ورزشی پیلاتس تبدیل شده است. پیلاتس ریفورمر شامل تخت باریکی با یک پلتفرم کشویی، تسمهها و فنرهای قابل تنظیم است که امکان انجام حرکات متنوع و هدفمند را فراهم میکند.
با تنظیم فنرها، میتوان مقاومت تمرینات را تغییر داد و تمرینات را برای سطوح مختلف آمادگی جسمانی و نیازهای فردی سفارشیسازی کرد. همین ویژگیها، پیلاتس ریفورمر را به یکی از مؤثرترین ابزارهای تمرینی برای تقویت عضلات مرکزی، افزایش انعطافپذیری و بهبود تعادل تبدیل کرده است.
بهعنوان یک مربی پیلاتس، معمولاً توصیه میکنم تازهکاران ابتدا با کلاسهای پیلاتس مت شروع کنند تا با اصول و حرکات پایه آشنا شوند. سپس با آگاهی و اعتماد بیشتر، میتوانند کلاسهای پیلاتس ریفورمر را تجربه کنند. دستگاه ریفورمر، با قابلیت تنظیم مقاومت و حرکات، به شما اجازه میدهد تا تمریناتی متناسب با سطح آمادگی و نیازهای خاص بدن خود داشته باشید و از یک تجربه تمرینی بینظیر لذت ببرید.
بیشتر بدانید: پیلاتس ریفورمر چیست؟
ورزش پیلاتس برای چی خوبه؟
پیلاتس چه فوایدی برای سلامتی و تناسب اندام دارد؟ ورزش پیلاتس به تنهایی یک روش تمرینی کامل است و حتی به عنوان مکمل برای باقی ورزشها، بسیار کاربردی است. تمرینات پیلاتس بدن را یکپارچه میکند و باعث افزایش قدرت و انعطافپذیری عضلات و همچنین افزایش دامنهی حرکتی مفاصل میشود. توجه به تناسب و هماهنگی تمام اندامهای بدن، تنظیم عملکرد ذهن و شیوهی صحیح تنفس، کلید این یکپارچگی است.
این تمرینها شامل مجموعهای از قوانین و ساختارها است که باعث افزایش آگاهی نسبت به جسم میشود تا مفهوم بیشتری از حرکات و رفتارهای بدنی پیدا کنیم. بنابراین اینکه میتوانیم امکان اشتباه در هر حرکت مانند وزنه زدن، دویدن یا ضربه زدن را به حداقل برسانیم، از فواید پیلاتس است که بسیار کاربردی و مهم است.
تقویت عضلات مرکزی
ورزش پیلاتس، تمرکز اصلی خود را بر تقویت عضلات مرکزی، که به “هسته” هم مشهور است، قرار میدهد. این تمرکز بر روی عضلات مرکزی، یکی از اصول بنیادین است که پیلاتس را از سایر روشهای ورزشی متمایز میکند.
در پیلاتس، هسته بدن به عنوان نیروگاه در نظر گرفته میشود که شامل عضلات عمقی شکم، عضلات پشت، عضلات کف لگن و عضلات حمایت کننده از لگن میشود. این اصطلاح از سوی جوزف پیلاتس به عنوان Powerhouse معرفی شده است. با تقویت این منطقه از بدن، تمرینکنندگان پیلاتس میتوانند قدرت و کنترل ویژهای در حرکات خود داشته باشند و این میتواند به کارایی و اثربخشی حرکات کمک کند.
پیلاتس با تاکید بر نیروگاه مرکزی بدن به عنوان تثبیت کننده حرکت، به الگوهای حرکتی یکپارچه و عملکردی تأکید میکند که کل بدن را درگیر میکند. با این رویکرد، تمرینات پیلاتس بر ادغام چندین گروه عضلانی، از جمله هسته مرکزی، برای ایجاد حرکات کارآمد و هماهنگ متمرکز است و با درگیر کردن عضلات مرکزی برای هم افزایی با سایر گروههای عضلانی، سیستم حرکتی را بهبود میبخشد.
اصلاح ساختار بدن
ورزش پیلاتس با تمرکز بر تقویت عضلات مرکزی، یا “هسته”، به اصلاح ساختار بدن میپردازد. این ورزش به تراز بدن، اصلاح ساختار قامتی، تعادل عضلانی و قامتی صاف و کشیده توجه دارد. با تمرینات دقیق و تمرکز بر هم ترازی بدن، ورزشکاران پیلاتس به توانایی آگاهی بیشتر از وضعیت خود دست پیدا میکنند. این تمرینات، قدرت و کنترل ویژهای در حرکات فراهم میکنند و به ساختار قامتی بدن کمک میکنند.
همچنین، با تقویت عضلات مرکزی و تعادل عضلانی، ریسک آسیبهای مرتبط با ناتناسبی عضلات کاهش مییابد. از طرفی، انجام تمرینات پیلاتس منجر به بهبودی عمده در ساختار بدن میشود و باعث ایجاد تغییرات مثبت در انحناهای غیرطبیعی و شرایط نادرست بدن میشود. این روش ورزشی، با رعایت دقیق دستورالعملهای خود، به ایجاد هماهنگی بین اندامهای بدن کمک میکند و بهبود قابل توجهی را در وضعیتهایی مانند عدم تعادل عضلانی، گودی کمر، و سایر مشکلات بدنی مرتبط با اشکال نادرست در بدن، کمک میکند.
تقویت ستون فقرات
ورزش پیلاتس به دلیل ویژگیهای خاص خود، به تقویت و اصلاح ساختار ستون فقرات معروف است. این ورزش بر توسعه انعطاف پذیری، هم ترازی و ثبات ستون فقرات تأکید دارد. از طریق تمرینات متنوع و تمرکز بر هم ترازی، پیلاتس به ورزشکاران کمک میکند تا همه چیز از تعادل و هم ترازی ستون فقرات خود آگاه شوند و هرگونه ناهماهنگی یا عدم تعادل را تشخیص دهند و اصلاح کنند.
این ورزش با تقویت عضلات ارکتور اسپاینا و عضلات اطراف ستون فقرات، ثبات ستون فقرات را افزایش میدهد و توزیع نیرو در طول حرکت را بهبود میبخشد. همچنین، با انجام تمرینات اکستنشن و فلکشن، پیلاتس به بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات در هر دو جهت کمک میکند و انحنای طبیعی آن را حفظ یا بازیابی میکند، در نتیجه بهبودی عمدهای در ساختار و سلامتی ستون مهرهها را فراهم میآورد.
افزایش انعطاف پذیری
تمرینات پیلاتس با تمرکز بر افزایش انعطافپذیری، اثرات بسیار مفیدی بر روی بدن دارند. این تمرینات ابتدا با کار کردن روی دامنه حرکتی، باعث افزایش امکان انجام حرکات با آزادی و سهولت بیشتری میشوند، که عملکرد در فعالیتهای روزمره و ورزشی را بهبود میبخشد.
همچنین، با کشش عضلات سفت و منقبض شده، درد و تنش عضلانی کاهش مییابد، این عمل باعث افزایش گردش خون در عضلات و تسهیل در فرآیند ریکاوری میشود. همچنین، تمرینات انعطافپذیری با استفاده از تکنیکهای تنفس عمیق، به افزایش آرامش کمک میکنند و اثرات مخرب استرس را کاهش میدهند، این ترکیب باعث بهبود وضعیت روحی و حسی شخص میشود.
پیلاتس و کمر درد
آیا پیلاتس میتواند در درمان کمر درد موثر باشد؟ کمردرد یک مشکل فراگیر است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و دلایل آن از وضعیت نامناسب تا عدم تعادل عضلانی و ناهماهنگی ستون فقرات متغیر است. در حالی که روشهای درمانی مانند دارو و جراحی رایج هستند، یک جایگزین محبوب برای مدیریت و پیشگیری از کمردرد ورزش پیلاتس است.
رانندگی زیاد یا نشستن پشت میز منجر به سفت شدن عضلات همسترینگ و ضعیف شدن عضلات گلوتئال میشود. این کار ستون فقرات کمری را به سمت یک شیب قدامی نامطلوب میکشد و باعث ایجاد فشار بیش از حد میشود. همچنین قوز کردن روی گوشیهای هوشمند و رایانههای رومیزی، باعث انحنای بیش از اندازه ستون مهرهها میشود.
تمرینات پیلاتس برای مقابله و رفع عدم تعادل در ساختار قامتی طراحی شدهاند. یکی از مزایای اصلی پیلاتس، تاکید آن بر قدرت عضلات مرکزی است. عضلات مرکزی، از جمله عضلات شکم، کمر و لگن، نقش مهمی در ایجاد ثبات و حمایت از ستون فقرات دارند. ضعف یا عدم تعادل در این عضلات میتواند منجر به وضعیت نامناسب و افزایش فشار بر روی کمر شود و به درد و ناراحتی کمک کند.
تمرینات پیلاتس عضلات مرکزی بدن را از طریق حرکات کنترل شده و هم ترازی دقیق هدف قرار میدهد و به افزایش قدرت و استقامت کمک میکند و در عین حال خطر آسیب را کاهش میدهد. پس به عبارتی تمرین پیلاتس، پادزهری برای مشکلات سبک زندگی مدرن، خصوصاً کمر درد است.
پیلاتس و لاغری
آیا پیلاتس بهترین ورزش برای لاغری است؟ و لاغری سریع با ورزش پیلاتس امکان پذیر است؟ تمرین پیلاتس بسیار مفید برای سلامتی شماست و میتواند به حفظ وزن سالم کمک کند. اما باید توجه داشت که هدف اصلی پیلاتس کاهش وزن نیست و نمیتواند به اندازه ورزشهایی که برای کاهش وزن ایجاد شدهاند؛ موثر باشد. در سالهای اخیر، علاقه به ورزش پیلاتس به شدت افزایش یافته و بسیاری اعتقاد دارند که این تمرین برای بهبود فرم بدن و لاغری شکم و پهلو مناسب است.
تمرینات ورزش پیلاتس برای تقویت و ساخت عضلات بدون افزایش حجم و بهبود ساختار بدن، راهی موثر و خاص است. انجام این تمرینات میتواند با هماهنگ کردن ذهن و جسم به شما در کاهش وزن کمک کند. اما برای دستیابی به کاهش وزن مطلوب، نیاز به برنامه و استراتژی بلند مدت دارید.
اگر هدف شما کاهش وزن است، پیشنهاد میکنم این ورزش را با یک برنامه غذایی سالم و ورزشهای دیگر ترکیب کنید، از جمله تمرینات قدرتی و ورزشهای هوازی مثل پیادهروی، شنا، دویدن یا دوچرخهسواری. به این ترتیب، بهترین نتایج را خواهید گرفت.
بهترین حرکات پیلاتس
ورزش پیلاتس یک مجموعه حدود 500 تمرین یا حرکت است که الهام گرفته از حرکات حیوانات، ژیمناستیک، باله و … ساخته شدهاند. این حرکات اغلب به نظر ساده میآیند، اما برای اجرای دقیق آنها، نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارید. هر تمرین و حرکت دارای یک الگوی ریتم و تنفس است و با استفاده از این تکنیک، تمام گروههای عضلانی اصلی بدن شما هماهنگ میشوند.
اجرای این تمرینات به شما کمک میکند که به راحتی کنترل بدن خود را به دست آورید. معمولاً تحت نظارت مربی، تمرینات به ترتیب خاصی و پشت سر هم اجرا میشوند. هر حرکت ورزش پیلاتس دارای یک نام خاص است، از جمله:
- صد Hundred
- کریس کراس Criss Cross
- قو Swan
- رول آپ Roll Up
در این تمرینات، عضلات شما به حد خستگی مفرط نمیرسند؛ بنابراین، فشار بیش از حدی وجود ندارد. این تمرینات شامل توالیهای کوتاهی هستند که معمولاً در 8 تا 12 تکرار، در یک جلسهی 45 تا 90 دقیقهای انجام میشوند.
آیا تمرینات ورزش پیلاتس آسان است؟
تمرینات پیلاتس برای برخی افراد ممکن است به نظر آسان بیایند، اما به دلیل تمرکز بر کنترل عضلات، تکنیکهای تنفسی و حرکات آرام و ترکیبی، انجام این تمرینات برای اغلب افراد مشکل و چالشبرانگیز است. به خصوص آنهایی که از قبل فعالیت ورزشی نداشتهاند یا دارای مشکلات فیزیکی هستند. با این حال، یکی از فواید تمرینات پیلاتس این است که میتوانند به راحتی با توجه به سطح فیزیکی هر فرد تنظیم شود.
پیلاتس هوازی است؟
پیلاتس در اصل به عنوان یک فرم ورزشی بی هوازی در نظر گرفته میشود. تمرینات بی هوازی بر اساس دورههای کوتاه فعالیت شدید تعریف میشوند که به تداوم تأمین اکسیژن وابسته نیستند. پیلاتس عمدتاً شامل حرکات کنترل شده و دقیقی است که به استفاده از گروههای خاص عضلانی میپردازد و بر تقویت، انعطافپذیری، و استقامت تأکید دارد.
با این حال، لازم به ذکر است که بسته به شدت و ساختار تمرین، برخی از روالهای پیلاتس ممکن است ترکیبی از عناصر تمرینات هوازی و بی هوازی باشد.
پیلاتس مناسب چه کسانی است؟
پیلاتس برای همه مناسب است؟ ورزش پیلاتس به دلیل امکان انجام در سطوح مختلف، از مبتدی تا پیشرفته، برای اکثر افراد مناسب است. این تمرینات به ورزشکاران حرفهای کمک میکنند تا عملکرد ورزشی خود را بهبود بخشند و همچنین برای افرادی که از بیماریهای مختلف اسکلتی و عضلانی رنج میبرند، مفید میباشند.
بازنشستگانی که به بهبود سلامت عمومی خود علاقه دارند، نیز میتوانند از پیلاتس بهرهمند شوند. علاوه بر این، خانمهای خانه دار، بانوان باردار، کارمندان پشت میز و افرادی که به دنبال یک راه آرام و دلپذیر برای تقویت بدن هستند، میتوانند از این تمرینات استفاده کنند. پیلاتس با تمرینات متنوع و قابل تنظیم، به هر فرد، بدون توجه به سن و جنس، امکان انجام تمرینات مخصوص به خود را میدهد و به عنوان یک روش تمرینی عالی برای افراد در هر سنی، از جوانان تا سالخوردگان، تلقی میشود.
بیشتر بدانید: تفاوت پیلاتس و یوگا
پیلاتس برای چه افرادی مناسب نیست؟
ورزش پیلاتس برای اکثر افراد مفید است، اما در بعضی موارد این ورزش برای برخی از افراد مناسب نیست و نیاز به شخصیسازی دارد. افرادی که اخیراً جراحی داشتهاند یا دارای شرایط پزشکی خاصی هستند، باید قبل از شروع به ورزش پیلاتس با پزشک خود مشورت کنند. همچنین، افرادی که با درد شدید مفاصل یا آسیبهای حاد روبرو هستند، ممکن است برخی از تمرینات پیلاتس برایشان دشوار باشد.
زنان باردار هم نیاز دارند که قبل از شروع یا ادامه ورزش پیلاتس با پزشک خود مشورت کنند. همچنین، اشخاصی که سابقه سکته قلبی دارند یا دچار درد در قفس سینه هستند، افرادی که به بیماریهایی مانند ام اس و صرع هستند، افرادی که دچار پوکی استخوان شدید هستند یا افرادی که مشکلات کلیوی دارند، باید از انجام تمرینات پیلاتس بدون مشورت با پزشک پرهیز کنند.
بیشتر بدانید: تفاوت پیلاتس و بدنسازی
مضرات ورزش پیلاتس
پیلاتس، هر چند که به دلیل فواید بسیارش مورد توجه قرار میگیرد، اما معایبی نیز دارد. از جمله معایب آن میتوان به هزینههای بالا، محدودیت در دسترسی به تجهیزات، شدت متوسط تمرینها نسبت به برخی تمرینات دیگر مثل فانکشنال یا تی آر ایکس و عدم ایجاد حجم عضلانی خاص اشاره کرد. با این حال، پیلاتس همچنان یک راهکار موثر برای بهبود قدرت، انعطافپذیری، و تناسب اندام محسوب میشود.
22 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سال 95 حدود 39 سالم بود و بعد از یک تصادف ناجور و دو تا عمل جراحی روی ستون فقرات و ساعد دست و دو ماه استراحت و چهارپنج ماه فیزیوتراپی به زندگی عادی برگشتم. ضعف عضلانی و درد عضلات پا و کمر داشتم. تابستان 96 با دوره های پیلاتس اقای موسوی آشنا شدم. چند تا مطلب هم خونده بودم از جمله مقالات تحقیقی به فارسی که می گفت دوازده جلسه پیلاتس ( هفته ای سه جلسه و حدود یک ماه) تاثیرات مهمی بر بدن میزاره و از اینجور چیزا. پیش خودم فکر کردم واقعا مگه میشه با یک ماه ورزش کردن تغییر عجیب و غریبی اتفاق بیفته و اینها همه اش تبلیغات و تشویق الکی و بزرگنمایی است. ولی برای شخص من همون یک ماه به بعد اوضاع خیلی متفاوت شد تغییرات رو واقعا حس کردم. حس چابکی داشتم. انگار بدن شل و ولم جمع تر شده بود. وزنم تغییری نکرده بود سفت شده بودم. حتی یادمه بعد دو یا سه ماه استاد با تعجب از من پرسید در کنار پیلاتس وزنه هم میزنم گفتم نه من فقط هفته ای سه جلسه پیلاتس می رفتم. عضلات بازوم روی فرم اومده بود و گردنم که واقعا ضعیف بود و نمیتونستم سرم رو در حالت درازکش بالا نگه دارم حالا کاملما سلط و قوی شده بود.
دو سال خیلی خوب رو با استاد و بچه ها در سالن سازمان آب داشتم. امیدوارم باز هم قسمت بشه در کنار آقای موسوی ورزش کنم و تکیه کلامشون “یک بار دیگه” رو بشنوم و زور بزنم یک بار دیگه حرکت رو برم.
ممنون که انقدر با جزئیات، توضیح دادی
و خوشحالم که برات مفید بوده 🙏
از زمانی که پیلاتس با استاد موسوی شروع کردم به ورزش دیگه ای فکر نمی کنم به نظرم همون ورزشی ای که مد نظرم بود. هم بدنسازی و هم تمرکز روی تنفس و تعادل
من سالها پیلاتس کار کردم بنظرم بهترینه همه دردهای اندامم از بین رفت
ولی استاد ماهر بسیار مهمه
سلام من اولین بارمه که ورزش رو جدی شروع کردم واقعا راضیم چون تقریبا همه عضوهایی که مد نظرم بود باید یکم فعالیت داشته باشند درگیرند و اینکه تنوع حرکات با وسایل مختلف وجود داره عالیه ، من خیلی راضیم مخصوصا اینکه استاد موسوی عالی توضیح میدن
ممنونم که نظرتونو نوشتید 🙏
پیلاتس ورزشی که میشه همیشه ادامه داد بدون اینکه ازش خسته بشی … و بدنت رو آماده و عضلاتت رو حفظ میکنه..
بله، دقیقا 🙏
ممنون از اطلاعات مفید
در واقع پیلاتس ورزشی است که حتما باید تا کهنسالی انجام داد.
سپاس
روش تمرینی شما رو چهطور تهیه کنم؟
سلامت باشید
اطلاعات: دوره ورزش در خانه
سلام. ممنون برای این مطلب کامل. دو سال هست پیلاتس رو خدمت استاد موسوی تمرین می کنم. تجربه ام رو اینجا می نویسم، شاید مفید واقع بشه برای بقیه خواننده ها. کار من با کامپیوتر هست و ساعت های زیادی رو در طول روز پشت میز می گذرونم. حدود 3 سال پیش دچار کمر درد مضمن شدم که بیشتر از همه چیز اجازه نمی داد شب ها بتونم بخوابم. اون موقع نمیدونستم علتش چیه ولی الان با نگاه به عقب می فهمم ساعت های طولانی پشت میز نشستن، عدم تحرک، تقذیه نامناسب و اضافه وزن، کمردرد رو به وجود آورده بودن. بعد از مراجعه به پزشک و مشخص شدن این که شکر خدا به خاطر بیماری نیست، به خواست خدا با پیلاتس و استاد موسوی آشنا شدم. در ابتدا حضوری تمرین می کردم، الان هم آنلاین انجام میدم. هفته ای دو جلسه کلاس آنلاین برگزار میشه که یا با وزن بدن هست یا با یکی از وسایل دمبل، کش یا چوب ایروبیک. من تو اون زمان نمیتونم آنلاین بشم، برای همین بعدا تو وقت خودم از رو ویدئو انجام میدم. پیلاتس به من کمک کرد کمر دردم از میان بره، به وزن طبیعی بدنم برسم و اینکه کلا بهتر از خودم مراقبت کنم. پیلاتس رو بنابراین خیلی پیشنهاد میکنم، مخصوصا با استاد موسوی 🙂
با سلام
آیا پیلاتس برای کسی رژیم غیراصولی گرفته و عضلاتش شل شده مناسب هست؟ برای عضله شدن بخصوص داخل ران و شکم تاثیری داره؟
سلام بله
برای کسی عضله از دست داده، بهترین روش هست
چرا که حرکات سنگین و غیراصولی نداره
و باعث میشه ساختار بدن بعد تقویت بشه و خوب شکل بگیره
همچنین باعث تقویت قدرت عضلانی هم میشه
سلام من 52روزه جراحی کمر با پروتز و پیچ مهره انجام دادم
آیا من هم میتونم ورزش پیلاتس انجام بدم از چه زمانی میتونم شروع کنم ؟
یا اینکه کلا نباید انجام بدم ؟
ممنون میشم اگر پاسخ بدین
سلام، بله میتونید
اتفاقا براتون لازم و ضروری هم هست
پیشنهاد میکنم، زمان دقیق شروع تمرین رو از پزشکتون بپرسید
سلام ببخشید که انقدر بی پرده صحبت میکنم، مجردم و از وزن ۷۵ کیلو تو مدت سه سال با ورزش تی آر ایکس رسوندم به ۵۹-۶۰،الان فهمیدم تنبلی تخمدان دارم و متاسفانه دکتر تی ار ایکسو منع کرده،ایا پیلاتس برام خوبه؟نکنه دوباره چاق بشم؟؟🥺
سلام، خواهش میکنم.
اتفاقا پیلاتس از معدود تمرینهایی هست
که میتونه براتون مفید و باشه
و اینکه افزایش وزن، ارتباط مستقیم با تغذیه داره
سلام
من بیش از ششماه هست که گرفتار بیرون زدگی دیسک L4 , L5, S1 شدم و درد در باسن و ساق پا سمت راست بدنم دارم، آیا پیلاتس میتونه من رو آروم کنه و به زندگی برگردم؟
سلام، بله اتفاقا بسیار مفید و موثر هست
اما حتما قبل از شروع با پزشکتون مشورت کنید.
و حتما پیلاتس رو مستمر و مداوم ادامه بدید
سلام، وقتتون بخیر. من حدود 40 کیلو اضافه وزن دارم. به تازگی رژیم و پیاده روی رو شروع کردم. میخوام روزی نیم ساعت ورزش رو هم به برنامم اضافه کنم. باتوجه به اضافه وزنم آیا پیلاتس برای شروع گزینۀ خوبی هست؟ باعث سفت شدن عضلات نمیشه؟ برای شرایط من پیلاتس بهتره یا هوازی؟ ممنونم از وقتی که برای پاسخ دادن میذارین.
پیلاتس برای شروع ورزش بسیار مناسبی هست
با توجه به اضافه وزن، بهترین گزینه برای پیشگیری از آسیبدیدگی هم هست.
حتما شروع کنید و مستمر ادامه بدید