تمرینات ایزو اینرشیال
تمرینات ایزو اینرشیال یا فلای ویل سبک جدیدی از ورزش در دنیای امروز است. در این روش تمرینی به دستگاهها و وزنههای متعدد و سنگین و حجیم نیازی ندارید و انجام تمام تمرینات بوسیله دستگاهی سبک و پرتابل میسر میشود.
این دستگاه یک مولتی جیم کاربردی است که براساس مقاومت در برابر گردش دیسک یا فلای ویل صورت میگیرد و به واسطه نوع انقباض عضلانی متفاوتش نتایج به مراتب بهتری نسبت به روشهای سنتی بروز میدهد.
منشا تمرینات ایزو اینرشیال
ایزواینرشیال یک روش جدید و هیجانانگیز برای تمرین و تناسب اندام است که امروزه به طور گستردهای پذیرفته شده است. اما در ابتدا، این روش تمرینی توسط مهندسان ناسا برای فضانوردانی که مدتهای طولانی در فضا و بدون گرانش بودند، ابداع شد.
از اواخر دهه هشتاد، در طول مسافرتهای طولانی مدت در فضا با توجه به عدم وجود نیروی جاذبه، مشکل آتروفی سیستم عضلانی و اسکلتی برای فضانوردان بوجود میآمد. برای همین در اواخر دهه هشتاد محققان به دنبال چاره کار رفتند.
مطالعات و تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفت که به راهحلهایی برای تقویت عضلات فضانوردان منجر شد. در نتیجه، روشهای موثری برای تمرین عضلات جهت حفظ، پیشگیری و توانبخشی تدوین شد که در عمل باعث ایجاد یک وسیلهٔ مکانیکی گردان شد که از انرژی دورانی بهره میبرد.
یکی از روشهای ایجاد شده برای این منظور، سیستم “دیسک گردان” است که با استفاده از یک تسمه و یک چرخ به چرخش در میآید. این وسیله فرآیند تمرین مقاومتی را کنترل و امکان حرکت بدون نیاز به گرانش را فراهم میکند.
بخوانید: ورزش پیلاتس چیست؟
جاذبه در مقابل اینرسی
در وزنهبرداریهای سنتی مانند تمرین با دمبل یا هالتر، شما باید با جاذبه مبارزه کنید تا وزنه را بلند کنید و مقاومت بر اساس وزنه همیشه ثابت است، به عنوان مثال یک دمبل 10 کیلوگرم تقریباً 100 نیوتن است.
اما با فلای ویل، شما مقاومتی متغیر را بدون نیاز به غلبه بر جاذبه تجربه میکنید. به جای آن، به دیسک شتاب میدهید و در برابر نیروی اینرسی فلای ویل مقاومت میکنید، نه در برابر وزن آن.
این فناوری بر پایه اینرسی دورانی دیسک با جرم و شعاعهای مختلف است و با روشهای تمرینی سنتی که بر اساس جاذبه بنا شدهاند، کاملاً متفاوت است. در این فناوری، برخلاف روشهای سنتی، نیازی به استفاده از وزنههای سنگین و متنوع و صرف زمان زیاد برای تغییر آنها نیست.
با استفاده از این دستگاه، شما میتوانید به راحتی تمرینات اکسنتریک را انجام دهید و شاهد افزایش حجم و قدرت عضلات خود در مدت زمان کوتاه باشید، اما در تمرینات سنتی، رسیدن به اضافه بار اکسنتریک در حالت معمول غیرممکن است. در تمرین با فناوری ایزواینرشیال، میتوانید به اضافه بار اکسنتریک با ایمنی بالا دست یابید.
فرق تمرینات ایزو اینرشیال با ایزوتونیک
تفاوت بین تمرینات ایزو اینرشیال (isoinertial exercise) و تمرینات ایزوتونیک در نحوه اعمال مقاومت و تاثیر آن بر فعالسازی عضلات نهفته است. در اینجا تفکیک تمایزات کلیدی را توضیح میدهم:
نوع مقاومت
- تمرینات ایزو اینرشیال: در این تمرینات، مقاومت در سراسر دامنه حرکتی متفاوت است. معمولاً این تغییرات توسط دستگاههایی مانند دستگاههای چرخ فلایویل یا سیستمهای هیدرولیک ایجاد میشود. مقاومت با توجه به نیرویی که توسط فرد اعمال میشود، متغیر است.
- تمرینات ایزوتونیک: تمرینات ایزوتونیک شامل مقاومت ثابت در کل دامنه حرکتی است. مقاومت بدون توجه به نیروی اعمال شده توسط فرد ثابت میماند. برای مثال میتوان به بلند کردن یک وزنه ثابت مانند دمبل یا هالتر در برابر نیروی گرانش اشاره کرد.
فعالسازی عضلات
- تمرینات ایزو اینرشیال: در این روش به دلیل مقاومت متغیر، اغلب به سطح بالاتری از فعال شدن عضله در کل دامنه حرکتی نیاز است. این امر میتواند منجر به جذب کارآمدتر عضلات و به طور بالقوه افزایش قدرت شود.
- تمرینات ایزوتونیک: تمرینات ایزوتونیک عضلات را به طور موثر فعال میکند، اما مقاومت ثابت ممکن است عضلات را در نقاط مختلف حرکت به طور کامل به چالش نکشد. با این حال، این روش هنوز هم برای ایجاد توده عضلانی، قدرت و استقامت ارزشمند هستند.
تجهیزات و راهاندازی
- تمرینات ایزو اینرشیال: برای انجام تمرینات ایزواینرشیال، به دستگاههای تخصصی مانند دستگاههای چرخ فلایویل یا دستگاههای هیدرولیک نیاز است.
- تمرینات ایزوتونیک: در تمرینات ایزوتونیک اغلب از تجهیزات سادهتری مانند وزنههای آزاد یا تمرینات با وزن بدن استفاده میشود. آنها عموماً در دسترستر هستند و میتوانند در محیطهای مختلفی از جمله سالنهای ورزشی، خانه یا فضاهای بیرونی اجرا شوند.
بنابراین، هر دو نوع تمرین ایزو اینرشیال و ایزوتونیک میتوانند جزء بخشهای مفیدی از یک برنامه تمرینی باشند.
بخوانید: ورزش پدل چیست؟
فواید تمرینات ایزو اینرشیال
تمرینات ایزو اینرشیال مزایای متعددی را برای افرادی که به دنبال بهبود قدرت، استقامت و تناسب اندام خود هستند ارائه میدهد. برخی از مزایای کلیدی عبارتند از:
- مقاومت متغیر: تمرینات ایزو اینرشیال مقاومت متغیری را در سراسر دامنه حرکت ایجاد می کنند. بر خلاف تمرینات سنتی که مقاومت ثابت میماند، تمرینات ایزو اینرشیال با نیروی اعمال شده توسط فرد سازگار میشوند. این مقاومت پویا عضلات را به طور موثرتری به چالش میکشد و منجر به فعال شدن و توسعه بیشتر عضلات می شود.
- قدرت عملکردی: این روش حرکات واقعی را بیشتر از تمرینات سنتی تقلید میکند. این تمرینات با درگیر کردن چندین گروه عضلانی به طور همزمان و نیاز به هماهنگی و ثبات، قدرت عملکردی را بهبود میبخشد که برای انجام فعالیتهای روزانه و حرکات ورزشی خاص ضروری است.
- دوست مفاصل: از آنجایی که این تمرینات مقاومت را بر اساس نیروی اعمال شده تنظیم میکنند، در مقایسه با تمرینات وزنه برداری سنتی میتوانند برای مفاصل ملایم تر باشند. این امر باعث میشود که آنها برای افراد مبتلا به مشکلات مفصلی یا کسانی که پس از آسیبدیدگی بهبود مییابند مناسب باشند، زیرا میتوانند حرکاتی را با کاهش خطر فشار یا ضربه روی مفاصل انجام دهند.
- تعادل عضلانی بهتر: تمرینات ایزو اینرشیال به ایجاد قدرت و تقارن عضلانی متعادل کمک میکند. این تمرینات با درگیر کردن عضلات تثبیت کننده و رفع هرگونه عدم تعادل عضلانی، هماهنگی کلی عضلانی را تقویت میکند و خطر آسیبهای ناشی از ضعف یا عدم تقارن عضلانی را کاهش میدهد.
- فعال سازی عضلانی تقویت شده: مقاومت متغیر ارائه شده توسط تمرینات ایزو-اینرسیال، عضلات را در سراسر دامنه حرکتی به چالش می کشد و منجر به فعال شدن بیشتر آنها میشود.
- عدم نیاز به وزنههای متعدد و سنگین
- عدم نیاز به صرف زمان زیاد جهت تغییر وزنه و تنظیم دستگاه
- قابلیت حمل آسان، حتی در مسافرتها و اردوهای ورزشی
- افزایش حجم و قدرت عضلات در زمان کم نسبت به تمرینات سنتی
- مصرف بهینه انرژی(بدون نیاز به برق)
- عملکرد بیصدا مناسب برای منازل، ادارات و استدیوهای ورزشی
- تجربه هایپرتروفی بالای عضلانی
- بدون محدودیت سن و سال و شرایط فیزیکی
- قابل استفاده برای معلولین و افراد کم توان
دیدگاهتان را بنویسید