جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • محصولات
  • پیلاتس آنلاین
  • پادکست زیتمه
  • وبلاگ
  • تماس با من
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما صرفا برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود.

حسن موسوی
  • خانه
  • محصولات
  • پیلاتس آنلاین
  • پادکست زیتمه
  • وبلاگ
  • تماس با من
شروع کنید
0
حسن موسوی > وبلاگ > ورزشی > تی‌ آر‌ ایکس چیست و برای چی خوبه؟

تی‌ آر‌ ایکس چیست و برای چی خوبه؟

30 بهمن 1397
ورزشی

می‌دانم با جستجوی “تی آر ایکس چیست” به اینجا رسیده‌اید و دنبال مطلبی هستید که همه جوانب ورزش تی آر ایکس را برایتان روشن کند.

بیایید با هم سفری فوق‌العاده به دنیای تی آر ایکس داشته باشیم، دنیایی که با انقلابی در روش‌های تمرینی همراه است. در این دنیا، وزن و گرانش دوستداران ما در افزایش قدرت، تعادل، هماهنگی، انعطاف پذیری و ثبات عضلات مرکزی هستند.

من حسن موسوی هستم، که در سال 1390 با این روش تمرینی آشنا شدم و در سال 1394 مدرک بین المللی تی آر ایکس را از موسسه اصلی Fitness Anywhere در آمریکا دریافت کردم.

در این مطلب می‌خواهم با شما درباره تی آر ایکس صحبت کنم: تی آر ایکس چیست؟ چه فوایدی و مضراتی دارد؟ با من همراه باشید تا این موارد را به طور کامل بررسی کنیم تا بهترین استفاده را از این روش تمرینی داشته باشیم.

ورزش تی آر ایکس چیست

فهرست مطالب

  • تی آر ایکس چیست؟
    • تاریخچه تی آر ایکس
    • تی آر ایکس مخفف چیست؟
  • مهمترین فواید تی آر ایکس
    • افزایش قدرت و استقامت
    • تقویت عضلات کُر
    • افزایش دامنه حرکتی
    • بهبود تعادل
    • افزایش توان هوازی
    • شخصی‌سازی برای اهداف خاص
  • مضرات تی آر ایکس چیست؟
    • آسیب‌های فراوان
    • نامناسب برای افراد دچار عارضه
    • محدودیت در تنوع
  • تی آر ایکس برای چی خوبه؟
    • تی آر ایکس برای لاغری
    • تی آر ایکس برای شکم و پهلو
    • تی ار ایکس برای چه افرادی مناسب است؟
    • تی آر ایکس برای چه سنی مناسب است؟
    • تی آر ایکس برای کودکان
    • تی آر ایکس برای بانوان
    • تی آر ایکس برای افزایش قد
    • تی آر ایکس برای دیسک کمر
  • بعد از تی آر ایکس چه بخوریم؟
  • فرق پیلاتس و تی آر ایکس
ورزش تی آر ایکس برای چی خوبه

تی آر ایکس چیست؟

تی آر ایکس چیست؟ تمرینات تی آر ایکس یک روش نوآورانه از تمرینات اسلینگ است که به شهرت قابل توجهی دست یافته و برای مقاصد متنوعی از جمله چربی سوزی، افزایش قدرت و آماده‌سازی نیروهای نظامی استفاده می‌شود.

در تمرینات TRX، با استفاده از مقاومت وزن بدن در مقابل نیروی جاذبه، با تنوعی از حرکات ترکیبی، چند صفحه‌ایMulti planar و چند مفصلی Multi joint مواجه هستیم. در این حالت، بدن ورزشکار با استفاده از دسته یا رکاب‌هایی که در انتهای بند تعلیق قرار دارند و به نقطه‌ای در بالای سر، روی دیوار یا سقف محکم شده‌اند، حمایت می‌شود. وقتی ورزشکار پاها یا دست‌ها را در دسته یا رکاب‌ قرار می‌دهد، با تغییر زاویه طناب و حرکت دادن بدن، عضلات درگیر حرکت‌های کششی، تعادلی و قدرتی می‌شوند.

TRX از تسمه‌های قابل تنظیم و تمرین با وزن بدن برای ایجاد مقاومت و درگیر کردن چندین گروه عضلانی به طور همزمان استفاده می‌کند. این تسمه‌ها به یک نقطه امن مانند چارچوب در یا یک میله از سقف یا دیوار متصل می‌شوند و طول آن‌ها قابل تنظیم است، که این امکان را فراهم می‌کند تا سختی تمرینات به راحتی تغییر کندمتغییر باشد.

با تنظیم طول تسمه‌ها و انتخاب درجه سختی، ورزشکار می‌تواند به آرامی به تمرینات TRX بپردازد. از وزن بدن خود به عنوان مقاومت استفاده می‌کند و با انجام تمرینات مختلف مانند اسکات، لانژ، و پلانک، گروه‌های عضلانی مختلف را تقویت می‌کند.

به دلیل کمک به توسعه الگوهای حرکتی کاربردی، TRX انتخاب محبوب ورزشکاران است. این سیستم نه تنها عضلات را تقویت می‌کند، بلکه تعادل و توانایی‌های کلی ورزشکار را متحول می‌کند.

بخوانید: ورزش پیلاتس چیست؟

تی آر ایکس چیست
رندی هتریک ابداع کننده تی آر ایکس

تاریخچه تی آر ایکس

تاریخچه تی آر ایکس چیست؟ این روش توسط یکی از سربازهای نیروی دریایی آمریکا به نام رندی هتریک ابداع شد، فردی که با ایده‌های خلاقانه و نوآورانه خود، همیشه سعی می‌کرد همراهان خود را در مناطق دورافتاده جهان آماده نگه‌ دارد. در سال 1997، هنگامی که در جنوب شرقی آسیا مستقر بود، هتریک با استفاده از یک کمربند جوجیتسو و بند چتربازی، اولین نسخه از محصولی که الان با نام طناب تی آر ایکس شناخته می‌شود را طراحی کرد.

سال 2001، پس از 14 سال خدمت در یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا یا Navy SEALS، هتریک تصمیم به ترک خدمت گرفت و به دانشگاه استنفورد ملحق شد و در آنجا مدرک MBA را کسب کرد. او به صورت منظم به سالن‌های ورزشی مختلف مراجعه کرد و امیدوار بود با جلب توجه ورزشکاران و مربیان، بتواند دستگاه و روش تمرینی خود را معرفی کند.

با گذشت زمان، هتریک طراحی و عملکرد TRX را بهبود بخشید و در سال 2005 شرکت Fitness Anywhere LLC را تأسیس کرد، شرکتی که تجهیزات TRX را تولید و توزیع می‌کند. از آن زمان، TRX به عنوان یک عنصر اساسی در مراکز تناسب اندام، سالن‌های ورزشی و امکانات آموزشی در سراسر جهان شناخته شده است.

تی آر ایکس مخفف چیست؟

تمرینات تی ار ایکس نمونه‌ای از تمرینات عملکردی بر روی سطوح ناپایدارند که تحت شرایط داینامیک و با استفاده از بندهای تعلیقی آویزان شده انجام می‌شوند. واژه TRX مخفف Total Body Resistance Exercise به معنی تمرینات مقاومتی برای کل بدن یا ” تمرین کامل مقاومتی ” است و تمرینی با شدت بالا است که برای همه‌ افراد مناسب نیست.

فواید تی آر ایکس

مهمترین فواید تی آر ایکس

مهمترین فواید تی آر ایکس چیست؟ در این روش تمرینی، به جای استفاده از وزنه‌های سنگین، از تنش و نیروی جاذبه برای تقویت عضلات استفاده می‌شود. این تمرینات که به‌سرعت در بین نیروهای نظامی سراسر جهان رواج یافته‌، از دو عامل اصلی یعنی وزن بدن و نیروی جاذبه برای ایجاد مقاومت استفاده می‌کنند. طناب‌های محکم و قابل تنظیم اصل و پایه‌ی این تمرینات هستند.

افزایش قدرت و استقامت

تمرین TRX قدرت و استقامت عضلانی را بسیار افزایش می‌دهد. تسمه‌های قابل تنظیم باعث تقویت استقامت عضلانی می‌شوند و ورزشکار را قادر می‌سازند تا خود را به چالش بکشد و در طول زمان قدرت خود را افزایش دهد. با تنظیم موقعیت و زاویه بدن، می‌توان عضلات مختلف را هدف قرار داد و تجربه‌ای جامع از تمرین قدرتی را به دست آورد.

تقویت عضلات کُر

تمرینات TRX عضلات مرکزی را به شدت درگیر می‌کنند تا ثبات و کنترل را در طول حرکات حفظ کنند. این عامل باعث تقویت هسته مرکزی بدن، از جمله عضلات شکم، کمر و باسن می‌شود و منجر به بهبود تعادل، وضعیت بدنی و عملکرد بهتر می‌گردد. تمرینات TRX امکان حرکات سه بعدی را فراهم می‌کنند و عضلات هسته را در چندین صفحه حرکتی درگیر می‌کنند، این امر کمک می‌کند تا استحکام هسته به شیوه‌ای کاربردی و پویا افزایش یابد.

افزایش دامنه حرکتی

تمرینات TRX می‌توانند انعطاف پذیری و موبیلیتی را بهبود ببخشند. تسمه‌های قابل تنظیم باعث کشش عمیق و افزایش دامنه حرکتی در تمرینات مختلف می‌شوند و به بهبود انعطاف پذیری کلی و تحرک مفصلی کمک می‌کنند. به عنوان مثال، استفاده از TRX برای کشش‌های کمکی همسترینگ یا کشش‌های عمیق مفصل ران، باعث افزایش دامنه حرکتی در این نواحی می‌شود. همچنین، این تمرینات اغلب شامل حرکات معلق هستند که نیاز به ثبات و کنترل دارند و به این ترتیب، عضلات و مفاصل را از طریق دامنه کامل حرکتی به چالش می‌کشاند.

بهبود تعادل

در تمرینات TRX بدن به عنوان یک سیستم هماهنگ و یکپارچه عمل می‌کند و هماهنگی عصبی-عضلانی به عنوان یکی از اجزای کلیدی این روش تمرینی محسوب می‌شود. این تمرینات نیازمند حس تعادل هستند تا بدن بتواند در حالت‌های ناپایدار ثبات داشته باشد. بنابراین، هماهنگی و فعالسازی همه جانبه‌ی سیستم عصبی-عضلانی را بهبود بخشیده و تعادل را افزایش می‌دهد.

افزایش توان هوازی

تمرینات TRX را می‌توان در روتین‌های تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) گنجاند که باعث افزایش ظرفیت هوازی و بهبود سیستم قلبی عروقی می‌شود.

تی‌ آر‌ ایکس برای بانوان

شخصی‌سازی برای اهداف خاص

در ادامه پاسخ به سوال تی آر ایکس چیست؟ باید بگویم تمرینات TRX قابلیت سفارشی‌سازی برای دستیابی به اهداف خاص تناسب اندام را داراست. این سیستم تمرینی به افراد امکان می‌دهد با تنظیم شدت، نوع و فرکانس تمرینات، به دنبال نتایج موردنظر خود بگردند.

به‌عنوان مثال، فردی که به افزایش قدرت عضلانی علاقه‌مند است، می‌تواند تمرینات TRX را با هدف تقویت گروه‌های عضلانی اصلی انجام دهد و مقاومت عضلانی را به تدریج افزایش دهد. از طرفی، فردی که به کاهش وزن می‌پردازد، می‌تواند بر تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) با TRX تمرکز کند تا ضربان قلب را افزایش داده و کالری سوزی را بالا ببرد.

همچنین، TRX می‌تواند با تمریناتی که حرکات را شبیه سازی می‌کنند، عضلات مرتبط با ورزش خاصی را تقویت کند و الگوهای حرکتی عملکردی را بهبود بخشد. به‌عنوان مثال، یک بازیکن بسکتبال می‌تواند به تمرینات TRX روی زمین تاکید کند تا بر پرش انفجاری و ثبات هسته مرکزی برای بهبود جهش عمودی و چابکی تمرکز نماید.

با تطبیق تمرینات TRX با اهداف خاص ورزشکار، می‌توانید عملکرد خود را بهبود بخشیده و روتین‌های تمرینی خود را بهینه‌سازی کنید. این رویکرد به ورزشکاران و علاقه‌مندان به تناسب اندام کمک می‌کند تا تمرینات خود را مطابق با ورزش اصلی خود تنظیم کنند و در نتیجه، به حداکثر پتانسیل خود برای موفقیت دست یابند.

از طرف دیگر، تمرینات TRX برای رزمی‌کاران، دوچرخه‌سواران، دونده‌ها و سایر ورزشکاران نیز مناسب است. این سیستم تمرینی حتی برای کسانی که به ورزش علاقه‌مند نیستند، می‌تواند جذاب باشد، زیرا برای افزایش استقامت و انعطاف بسیار موثر است.

مضرات تی آر ایکس چیست؟

مضرات تی آر ایکس چیست؟

آسیب‌های فراوان

تمرینات TRX نیاز به آمادگی و قدرت بالا دارند، به‌خصوص در هسته مرکزی بدن که شامل عضلات کمر، شکم و باسن است. استفاده نادرست و عدم اجرای صحیح حرکات می‌تواند منجر به آسیب‌ها و صدمات جدی شود. بنابراین، افرادی دچار مشکلاتی مانند ناهنجاری‌های ستون فقرات، زانو درد، دیسک کمر و دیسک گردن هستند باید از این تمرینات خودداری کنند.

همچنین، مبتدیان و افرادی که عضلات میان‌تنه ضعیفی دارند، باید با مشاوره و احتیاط شروع به انجام این تمرینات کنند. موسسه اصلی تی آر ایکس هم توصیه کرده که این تمرینات برای ورزشکاران و افرادی که به طور مرتب هسته ‌مرکزی بدن خود را تقویت می‌کنند بی خطر و تاثیرگذار است.

نامناسب برای افراد دچار عارضه

برخی از افراد ممکن است محدودیت‌ها یا آسیب‌های خاصی داشته باشند که اغلب تمرینات TRX برایشان نامناسب باشد. به عنوان مثال، اغلب این تمرینات برای افراد مبتلا به اسکولیوز، کایفوزیس نامناسب است.

محدودیت در تنوع

اگرچه تمرینات TRX طیف وسیعی از حرکات را فراهم می‌کند، اما ممکن است در مقایسه با یک باشگاه ورزشی مجهز، تنوع کمتری داشته باشد. برای افزایش تنوع و به چالش کشیدن بدن، می‌توان تمرینات TRX را با سایر روش‌های تمرینی ترکیب کرد.

تی آر ایکس برای چی خوبه؟

مضرات ورزش تی آر ایکس چیست؟

تی آر ایکس برای لاغری

تمرینات تی آر ایکس به دلیل پویا و جذاب بودن، اغلب شامل حرکاتی جامع برای تمام بدن هستند که نیازمند صرف انرژی زیادی می‌باشند. این باعث افزایش سطح کالری سوزی در طول و بعد از تمرین می‌شود. برنامه‌های تمرین منظم تی آر ایکس، همراه با رژیم غذایی مناسب، می‌توانند به ایجاد کاهش وزن کمک کنند.

تمرینات تی آر ایکس، با درگیر کردن گروه‌های مختلف عضلانی به طور همزمان، مانند گروه‌های عضلات بزرگ، کمک به سوزاندن بیشتر کالری می‌کنند. علاوه بر این، ساخت و حفظ عضلات از طریق این تمرینات می‌تواند میزان متابولیسم در استراحت را افزایش داده و به شما امکان می‌دهد تا حتی در زمان استراحت نیز کالری بیشتری سوزانید.

تی آر ایکس برای شکم و پهلو

تمرین TRX می‌تواند برای هدف قرار دادن عضلات شکم و پهلو بسیار موثر باشد. هنگامی که حرکات را در حالت معلق انجام می‌دهید، عضلات شکم (شامل عضلات راست، عرضی و مایل شکمی) به طور فعال برای حفظ تراز و تعادل مناسب درگیر می‌شوند. این فعال سازی مداوم به تقویت عضلات مرکزی از جمله عضلات شکم و پهلو کمک می‌کند.

باید تاکید کنم که لاغری موضعی و هدف قراردادن چربی در نقاط خاصی از بدن امکان‌پذیر نیست. برای دستیابی به نتایج قابل مشاهده در این زمینه، رویکردی جامع که تمرینات TRX را با یک رژیم غذایی متعادل و کاهش چربی ترکیب می‌کند، راهبرد بی‌نظیری است.

تی ار ایکس برای چه افرادی مناسب است؟

با تی آر ایکس، شما قدرت و انعطاف خود را افزایش می‌دهید و می‌توانید این روش تمرینی را با توجه به سطح آمادگی خود تنظیم کنید، اما باید توجه داشته باشید که این رشته ورزشی برای همه افراد مناسب نیست. اگر تازه‌کار هستید و مدتی است که به تمرینات تناسب اندامی که عضلات میانی بدنتان را تحت فشار قرار نداده انجام نداده‌اید، بهتر است به دنبال تمرینات سبک‌تر از تی آر ایکس بگردید.

برای انجام حرکات ساده TRX آمادگی جسمانی، تناسب اندام و هماهنگی اجزای بدن‌تان باید در سطح قابل قبولی باشد. اگرچه تمرین تی آر ایکس برای همه مناسب نیست، اما می‌توان تمرینات را به‌گونه‌ای طراحی کرد که برای مبتدی‌ها هم مناسب باشد. اما برای شروع حتماً باید از مربی حرفه‌ای و کارآمد استفاده کنید تا به شما تمرینات مناسب‌ را آموزش دهد.

تمرینات TRX یک مکمل عالی برای تمرین روزمره ورزشکارانی است که به دنبال تنوع در تمرینات خود و به چالش کشیدن بدن به روش‌های جدید هستند. این روش تمرینی می‌تواند برای کسانی که به دلیل محدودیت‌های زمانی یا عدم دسترسی به باشگاه، مجبور به تمرین در خانه هستند، بسیار مناسب باشد. تسمه‌های TRX قابل حمل هستند و می‌توانید به راحتی آنها را در خانه استفاده کنید یا حتی آنها را در سفر به سادگی نصب کنید. این امکان باعث می‌شود که TRX برای افرادی که می‌خواهند بدون توجه به مکان و زمان، تناسب اندام خود را حفظ کنند، گزینه‌ی فوق‌العاده‌ای باشد.

تی آر ایکس برای چه سنی مناسب است؟

این روش تمرینی در کل برای بزرگسالان در تمام سنین مناسب است، زیرا می‌تواند یک روش موثر برای بهبود قدرت، ثبات، انعطاف پذیری و تناسب اندام باشد. با این حال، موارد فردی مانند سطح آمادگی جسمانی، وضعیت سلامتی و هرگونه محدودیت‌های اسکلتی عضلانی باید در نظر گرفته شود.

محدوده سنی توصیه شده برای این تمرین بین 18 تا 60 سال است.

باید توجه داشت که این تمرین برای کودکان و نوجوانانی که هنوز در مراحل ابتدایی رشد فیزیکی قرار دارند مناسب نیست. برای آنها، تمرکز بر فعالیت‌های کم شدتی که با سن منطبق باشد و حرکت، هماهنگی و رشد کلی را ارتقا دهد، بسیار مهم است. برای تعیین میزان مناسبی که این تمرینات TRX برای کودکان و نوجوانان دارد، بهتر است از متخصصان اطفال یا تخصصی در حوزه تناسب اندام مشورت بگیرید.

تی آر ایکس برای کودکان

تی آر ایکس برای کودکان، به عنوان یک روش تمرینی، ممکن است مناسب نباشد. کودکان در مراحل رشد قرار دارند و نیاز به فعالیت‌های مناسب برای سن و استقامت‌شان دارند. تمرینات تی آر ایکس معمولاً نیازمند استقامت و قدرت بدنی بالا هستند که ممکن است برای کودکان مناسب نباشد و حتی ممکن است خطرناک باشد.

به جای این، برای کودکان، فعالیت‌هایی که بازیگوشی، حرکت و تمرینات مناسب سنی را ترکیب کنند، مناسب تر است. تمریناتی که شامل دویدن، پرش، پرتاب و غیره می‌شود که به کودکان کمک می‌کند تا استقامت و قدرت بدنی خود را افزایش دهند و در عین حال از تجربه‌های خوشایندی لذت ببرند.

ورزش تی آر ایکس چیست

تی آر ایکس برای بانوان

تمرینات تی آر ایکس می‌توانند برای بانوان مناسب باشند، اما باید با ملاحظات خاصی انجام شوند. برای بسیاری از بانوان، این تمرینات می‌توانند بهبود قدرت، استقامت، انعطاف پذیری و تعادل را فراهم کنند. با این حال، باید به مسائلی مانند سطح آمادگی بدنی، شرایط سلامتی و هرگونه محدودیت اسکلتی-عضلانی توجه داشته شود.

شدت این تمرین‌ها برای بانوان باردار یا کسانی که تازه می‌خواهند ورزش را شروع کنند، ممکن است مناسب نباشد. همچنین، در صورت داشتن مشکلاتی در ستون فقرات، زانو یا شانه، لازم است قبل از شروع به تمرین از متخصص مشاوره بگیرید.

به طور کلی، بانوان می‌توانند با توجه به شرایط خود و توصیه‌های یک متخصص ورزشی، از تمرینات تی آر ایکس بهره‌مند شوند و بهبودی در وضعیت بدنی خود را تجربه کنند. اما باید همیشه به سلامتی و ایمنی خود اولویت دهند.

تی آر ایکس برای افزایش قد

تمرینات تی آر ایکس به طور مستقیم به افزایش قد کمک نمی‌کنند. افزایش قد بیشتر به عواملی مانند ژنتیک، تغذیه، استرس، خواب کافی، و تمرینات ورزشی مخصوص برای رشد استخوانی و عضلانی بستگی دارد.

تی آر ایکس معمولاً برای تقویت عضلات، افزایش استقامت، انعطاف پذیری و بهبود تعادل استفاده می‌شود. این تمرینات می‌توانند به بهبود وضعیت بدنی شما کمک کنند، اما تأثیر زیادی بر روی افزایش قد ندارند.

برای افزایش قد، می‌توانید بر تمریناتی همچون کشش‌های یوگا و پیلاتس متمرکز شوید. همچنین، تغذیه سالم و متنوع و خواب کافی نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. در نهایت، مشاوره با یک پزشک یا متخصص ورزشی نیز می‌تواند به شما کمک کند تا برنامه‌ای مناسب برای افزایش قد خود طراحی کنید.

تی آر ایکس برای دیسک کمر

این رشته ورزشی برای همه افراد مناسب نیست. چنانچه مبتلا به دیسک کمر هستید، هرگر بدون مشورت با متخصص سراغ تمرینات تی ار ایکس نروید. به یاد داشته باشید، تمرین تی آر ایکس اصلا ساده نیست و فشار بیش از اندازه‌ای را به ستون مهره‌ها وارد می‌کند.

بنابراین مهم است که با یک متخصص مشورت کنید تا وضعیت خاص شما را ارزیابی و به شما راهنمایی شخصی ارائه دهد. فقط یک متخصص می‌تواند به شما کمک کنند تا تمرینات مناسب، اصلاحات و استراتژی‌های مخصوص دیسک کمر را انجام دهید، نه یک مربی! موسسه اصلی تی آر ایکس هم توصیه کرده که این تمرینات برای ورزشکاران و افرادی که به طور مرتب هسته ‌مرکزی بدن خود را تقویت می‌کنند بسیار تاثیرگذار است، نه افراد دچار عارضه و مصدومیت.

بخوانید: دیسک کمر چیست؟

بعد از تی آر ایکس چه بخوریم؟

بعد از تی آر ایکس چه بخوریم؟

پس از انجام تمرینات تی آر ایکس، مهم است که به بدنتان تغذیه مناسب و سازگاری بدهید تا بهبود و بازسازی عضلات را تسهیل کنید. در اینجا چند پیشنهاد برای تغذیه پس از تمرینات تی آر ایکس آمده است:

  1. پروتئین‌های با کیفیت: مصرف پروتئین‌ مانند مرغ، ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ و ماست پس از تمرینات می‌تواند به بازسازی و رشد عضلات کمک کند.
  2. کربوهیدرات‌های پیچیده: مصرف کربوهیدرات‌هایی مانند نان سبوس‌دار، سیب‌زمینی و ماکارونی پس از تمرینات، انرژی لازم برای بازسازی عضلات را فراهم می‌کند.
  3. مواد غذایی ضد التهابی: مصرف مواد غذاییی مانند میوه‌ها، سبزیجات، روغن‌های گیاهی (مثل روغن زیتون و روغن آووکادو) و مغزها (مانند بادام و پسته) که خواص ضد التهابی دارند، می‌تواند به کاهش التهابات عضلات کمک کند و زمان بازیابی را کوتاه کند.
  4. مایعات: حفظ آب‌شیرین و مصرف مایعات بعد از تمرینات، به حفظ هیدراتاسیون و بازسازی مواد مغذی در بدن کمک می‌کند. آب، آب نارگیل و نوشابه‌های الکترولیتی مواردی هستند که می‌توانید بعد از تمرینات مصرف کنید.
  5. مصرف مکمل‌های مغذی: در برخی مواقع، مصرف مکمل‌های مغذی مانند پودر پروتئین، بارهای انرژی، اسید آمینه و مکمل‌های الکترولیتی می‌تواند به بازیابی سریعتر بدن کمک کند.

به طور کلی، مهم است که بعد از تمرینات تی آر ایکس به بدنتان مواد غذایی با کیفیت و متناسبی فراهم کنید تا بازیابی عضلات را تسهیل کنید و انرژی لازم را برای رشد و بهبود عملکرد بدن فراهم کنید.

فرق پیلاتس و تی آر ایکس

فرق پیلاتس و تی آر ایکس

فرق پیلاتس و تی آر ایکس چیست؟ پیلاتس یک روش تمرینی جهت افزایش قدرت عضلات مرکزی بدن می‌باشد که به اصلاح ساختار بدن، افزایش تعادل و انعطاف پذیری تمرکز دارد. این روش تمرینی به عنوان یک کمک مفید و کامل برای هر نوع فعالیت ورزشی شناخته می‌شود.

می‌توان پیلاتس را مانند دستور زبان برای بدن در نظر گرفت؛ یعنی یک مجموعه از قوانین و ساختارها که به شناخت و درک کاملی از حرکات و رفتارهای بدنی کمک می‌کند. فواید بسیاری برای سلامتی ستون مهره‌ها و کاهش دردهای مهره‌ای از طریق انجام پیلاتس به دست می‌آید.

بخشی از تفاوت بین پیلاتس و تی آر ایکس در این است که اکثر افراد با پیلاتس مشکلی ندارند، به عبارت دیگر، حرکات ورزش پیلاتس برای افراد مبتدی و کسانی که مدتی است ورزش نکرده‌اند بسیار مناسب است. با این حال، انجام تمرینات تی آر ایکس برای افرادی که عضلات میان‌تنه‌ی قوی ندارند مشکل ساز است.

افرادی که تاکنون ورزش نکرده‌اند یا عضلات میان‌تنه‌ی ضعیفی دارند ممکن است با مشکلاتی در انجام تمرینات تی آر ایکس مواجه شوند یا با آسیب‌های جدی مواجه شوند. برای اطلاعات بیشتر درباره تفاوت پیلاتس و تی آر ایکس به لینک زیر مراجعه کنید.

بخوانید: فرق پیلاتس و تی آر ایکس

سوالات متداول درباره تی آر ایکس

تی آر ایکس را چه کسی ابداع کرد؟

رندی هتریک از یگان ویژه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا اولین نسخه‌ از محصولی که الان به نام طناب تی آر ایکس شناخته می‌شود را با کمربند جوجیتسو و بند چتربازی طراحی کرد.

فواید تی آر ایکس برای بانوان چیست؟

تمرینات تی ار ایکس برای افزایش قدرت بدنی، افزایش انعطاف‌پذیری و کات شدن اندام خانم‌ها بسیار مناسب است.

مضرات ورزش تی آر ایکس چیست؟

در اصل رشته ورزشی تی آر ایکس عوارضی ندارد. اما اگر تازه‌کار هستید و مدتی است که تمرین نداشته‌اید، ممکن است دچار آسیب شوید.

مطالب مرتبط

تمرینات فانکشنال چیست؟
کراس فیت چیست؟
بهترین ورزش های هوازی

لطفا نظرتون درباره این ورزش را در بخش کامنت‌ها بنویسید:

قبلی آنالیز بدن چیست و چه چیزهایی را نشان می‌دهد؟
بعدی تمرینات ایزو اینرشیال

110 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • vidao.ir گفت:
    9 تیر 1398 در 07:09

    awliii mrc

    پاسخ
    • Mj گفت:
      6 شهریور 1398 در 01:07

      سلام
      دچار کمر درد بخاطر ی‌ مهره کمرم هستم
      دکتر بهم گفته ورزش های پرشی مثل والیبال برام خوب نیست
      و چون نمیشه مهره رو کاری کرد، گفتن عضلات رو تقویت کن تحقیق کردم تو نت بهترین ورزش میانی عضلات trx بود
      الان شما میگید خوب نیست
      برم یا نه بالاخره؟

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        6 شهریور 1398 در 08:33

        سلام وقت بخیر، دکتر صحیح فرمودند باید عضلات میانی را به خوبی تقویت کنید.
        trx هم یکی از روش‌های تقویت عضلات میانی بدن هست، اما برای کسانی که عضلات ورزیده دارند،
        نه برای افرادی که در ناحیه ستون مهره‌ها مسئله دارند. من طبق تجریه عرض می‌کنم که این ورزش برای افرادی که هر مشکلی در ستون مهره‌ها دارند یا افرادی که مشکلات مفصلی دارند
        اصلا مناسب نیست. درضمن شما اگر به وب سایت موسسه اصلی رجوع کنید، همین مطلب را به صورت ویژه‌ای تاکید کردند.

        شاد و تندرست باشید.

        پاسخ
        • المیرا گفت:
          19 شهریور 1399 در 01:57

          سلام خسته نباشید من قبلا پیلاتس کار کردم
          قدم۱۵۷ و وزنم ۴۲ هستش
          به نظرتون الان trx مناسب برای من

          پاسخ
          • حسن موسوی گفت:
            19 شهریور 1399 در 21:43

            سلام وقت بخیر
            اگر عضلات مرکزی بدنتون قدرت کافی دارند
            چراکه نه! بله
            موفق باشید

      • Negin گفت:
        6 اردیبهشت 1400 در 09:31

        سلام كسي كه ١٩ سالشه با قد. ١٥٨ TRX ميتونه كمك كنه ك بازم رشد قد داشته باشم؟؟

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          7 اردیبهشت 1400 در 12:40

          سلام
          با احتیاط در انجام حرکات
          و تقویت عضلات مرکزی بدن
          بله
          می‌تونه
          البته، نباید توقع افزایش قد آنچنانی داشت.

          پاسخ
    • زهرا گفت:
      19 آبان 1398 در 17:59

      سلام.من زانوم اسیب دیده در حین ورزش یا دویدن مشکلی پیش نمیاد برام.اما با پرش زیر زانوم.خالی میشه و.مشکل بهم.میزنه.
      ایا ورزش تیاریکس برای من.مناسب هست؟

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        20 آبان 1398 در 10:42

        سلام وقت بخیر
        بله مناسب هست، اما باید با احتیاط تمرین کنید.

        پاسخ
        • عسل کوهی گفت:
          12 آذر 1398 در 19:39

          سلام . این ورزش فوق العاده است . و من خیلی لذت میبرم از اون

          پاسخ
          • حسن موسوی گفت:
            13 آذر 1398 در 10:45

            سلام
            بله خیلی خوبه و انرژی بخش و هیجان انگیزه
            موفق باشید

          • yasamin گفت:
            4 آبان 1399 در 13:11

            منم به مدت ۲ سال میرم TRX و کاملا راضی ام با اینک از قدم راضی هستم ولی باعث افزایش قد و تناسب اندام میشه و شمارو به وزن و اندام و قدی که میخواین میرسونه🥰

    • هانیه گفت:
      5 دی 1398 در 04:29

      سلام من 18سالمه وشصت کیلو وزن دارم قدم 165 اصلا تاحالا هیچ نوع ورزشی انجام ندادم ب شدت پهلودارم وشکم هیچ مشکلی ندارم ولی گاهی اوقات کمردردمیشم وضعف بدنی دارم تی ارایکس برای شکم پهلو وروفرم اوردن برام خوبه یان؟؟

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        7 دی 1398 در 09:39

        سلام
        با توجه به مواردی که گفتید، پیشنهاد میکنم
        برای شروع سراغ تی آر ایکس نرید،
        با پیلاتس یا مشابه پیلاتس شروع کنید تا آسیب نبینید.

        پاسخ
  • سباستین گفت:
    25 تیر 1398 در 16:28

    با سلام. هر جلسه فانکشنال چه مدت زمان می بره؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      29 تیر 1398 در 23:11

      سلام وقت بخیر، بستگی به موارد متعددی دارد، اما در حالت کلی و بدون در نظر گرفتن مولفه‌های مختلف، هر جلسه تمرین فانکشنال حدود چهل و پنج دقیقه است.

      پاسخ
  • sobi گفت:
    17 شهریور 1398 در 17:21

    سلام وقت بخیر.دختر 24 هستم که وزنم 45 کیلو هستش آیا برای رسیدن به تناسب اندام میتونم از این ورزش شروع کنم؟ چه ورزشی رو پیشنهاد میکنید؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      19 شهریور 1398 در 22:43

      سلام وقت بخیر، من اگر جای شما باشم با تمرینات پیلاتس یا ایروبیک شروع می‌کنم
      شما باید با تمریناتی که شدت متوسط دارند شروع کنید و به وزن طبیعی برسید بعد سراغ تمرینات با شدت بالا مثل تی آر ایکس برید.

      شاد و تندرست باشید.

      پاسخ
  • شیوا گفت:
    26 شهریور 1398 در 12:21

    سلام وقت بخیر.چند روز در هفته trxانجام بشه تاثیر گذاره؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      27 شهریور 1398 در 12:24

      سلام وقت بخیر، بستگی به قدرت بدنی داره، اگر قدرت بدنی کافی دارید و بدنتون از تمرین خسته نمیشه، هقته‌ای سه جلسه و در غیر اینصورت هفته‌ای دو جلسه

      پاسخ
    • سارا گفت:
      1 آذر 1401 در 18:46

      سلام
      من از ۶سال پیش دچار دیسک خفیف گردن شدم که دکتر گفت باید عضلات دست و گردنت قوی کنی منم ۳سال مداوم بدنسازی کار کردم و خیلی خوب شدم اما بچه دار شدم و الان حدود ۳ساله که بخاطر دخترم نتونستم ورزش کنم البته تو خونه یکم تمرین میکنم، من میتونم با تی آر ایکس شروع کنم؟

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        2 آذر 1401 در 07:28

        سلام
        من اگر جای شما باشم
        ابتدا با تمرینی مثل پیلاتس، عضلات مرکزی(شکم، کمر و باسن) تقویت می‌کنم.
        بعد می‌رم سراغ تی آر ایکس

        پاسخ
  • ندا پیروزی گفت:
    29 شهریور 1398 در 02:29

    سلام خسته نباشید من کمر درد و زانو درد دارم دکتر گفته اصلا تو خیلی ضعیفه به نظر شما پیلاتس بهتره یا تی ار ایکس

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      1 مهر 1398 در 08:30

      سلام وقت بخیر، قطعا با مواردی که ذکر کردید تی ار ایکس برای شما مناسب نیست! پیشنهاد می‌کنم پیلاتس تمرین کنید
      شاد و تندرست باشید

      پاسخ
      • مسعود گفت:
        27 بهمن 1399 در 00:19

        سلام من مشکل خفیف ستون فقرات دارم در خفیف کمر بنظرتون میتونم وارد این ورزش بشم چون میخوام عضلاتم قوی کنم

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          2 اسفند 1399 در 18:12

          سلام مسعود جان
          حتما تمریناتی انجام بده که عصلات شکم و کمر تقویت کنه
          اگر روی عضلات میانی تمرکز نکنی
          ممکنه مشکل خفیفی که داری، مزمن بشه!

          پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      21 بهمن 1403 در 14:44

      سلام، وقت بخیر
      عضلات شکم، ربطی به رحم نداره
      اما با تقویت عضلات شکم، عضلات متصل به رحم هم تقویت میشن

      پاسخ
  • یلدا گفت:
    8 مهر 1398 در 23:00

    سلام دختر من۱۳شه وصافی کف پا داره خواستم ببینم تی آر ایکس براش عارضه ای نداره؟چندماهی فیتنس کارکردویه ماهی میشه تی آرایکس کار میکنه

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      8 مهر 1398 در 23:52

      سلام وقت بخیر، نه
      بعید میدونم مشکلی ایجاد بشه، اما با توجه به سن ایشون
      مراقب شدت و نوع تمرینات باشید تا آسیبی نبینند.

      شاد و تندرست باشید.

      پاسخ
      • امیرر گفت:
        3 اردیبهشت 1399 در 20:05

        سلام خسته نباشید
        چطوری میتونیم همزمان تی آر ایکس و دمبل رو ترکیب بکنیم چطور میتونیم با هم انجام بدیم این دو رو ؟
        شخصا مبخوام دمبل رو با تی آر ایکس با هم ترکیبی کار کنم ولی زیاد اطلاعی ندهرم در این مورد اگه میشه در این مورد راهنمایی بکنید

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          6 اردیبهشت 1399 در 05:20

          سلام، ممنون
          ساده‌ترین و راحت‌ترین کار، این هست که تمرین یک روز تقسیم بندی کنید
          مثلا در یک جلسه تمرینی بالاتنه دمبل کنید. شکم حرکات تی آر ایکس
          جلسه بعد، بالاتنه تی آر ایکس و…

          پاسخ
  • Sooma گفت:
    13 مهر 1398 در 11:13

    سلام من الان ۳ماهه بدن سازی وچربی سوزی کار کردم وزنم۶۰ وقدم۱۶۷.آیابرمtrxمیتونم اندام ایده آلی بسازم؟
    چقدزمان میبره؟
    اصلا بهترین تمرین برای داشتن آندام ایده آل کدام است؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      14 مهر 1398 در 13:49

      سلام وقت بخیر
      اندام ایده آل از نظر شما چیست؟
      میخواهید وزن اضافه کنید یا در همین وزن بمانید؟
      میخواهید بدنی عضلانی داشته باشید یا …
      بهترین تمرین برای هر شخص و بدنی متفاوت است،
      باید ببینید بدن شما به چه روشی پاسخ مناسب می‌دهد!

      پاسخ
  • sara گفت:
    30 مهر 1398 در 14:39

    سلام،خسته نباشید
    آیا تنها با trx و رژیم غذایی میشه بدنی عضلانی داشت و یا درست کرد؟یعنی حجم عضلات را بالا ببری و چربی کم کنی ؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      30 مهر 1398 در 15:41

      سلام وقت بخیر
      بله حتما، چراکه نه؟
      منتها دقت و صبر و حوصله لازم داره

      پاسخ
      • آیدا گفت:
        2 بهمن 1400 در 13:42

        سلام استاد من امروز اولین بار به کلاس این ورزش رفتم فوق العاده بود ولی با خوندن مقاله شما مردد شدم چون رباط زانوهام دچار آسیب خفیفه و زانوهام آب آورده، رفتن به این کلاس ممکنه مشکلم را تشدید کنه؟ بعد از کلاس کمی درد در زانوهام حس میکنم

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          2 بهمن 1400 در 17:31

          سلام
          بله خیلی جذاب و انرژی بخش هست
          به نظرم حتما با متخصص مشورت کنید و بعد ادامه بدید
          حتما به خوبی قبل تمرین گرم کنید و بعد تمرین سرد کنید
          و باید روی تقویت چهار سر و همسترینگ تمرکز کنید…
          ویدئو آموزش اجرای صحیح حرکت گابلت اسکات را ببینید.

          پاسخ
  • مهسا گفت:
    14 آبان 1398 در 20:20

    سلام اضافه وزن دارم قدم ۱۶۰ وزنم ۸۸
    دوسال ورزش نکردم قبل اونم سه دوره پیلاتس و دو دوره ایروبیک رفتم
    الان میخوام برای کاهش ورزش trx شروع کنم
    لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      16 آبان 1398 در 09:34

      سلام وقت بخیر
      باتوجه به مدتی که فعالیت بدنی نداشتید
      و عدم توانایی کامل عضلات مرکزی و عضلات نگهدارنده ستون مهره‌ها
      پیشنهاد می‌کنم قبل از شروع تی آر ایکس حتما پیلاتس تمرین کنید.
      یا هر دو را همراه با هم انجام دهید.
      یا تمرینات trx را با احتیاط کامل و مربی باحوصله و کارآزموده شروع کنید.

      شاد و تندرست باشید.

      پاسخ
      • .....m گفت:
        9 آذر 1398 در 21:36

        سلام من هم پیلاتس رفتم هم رزمی کار کردم هم بدنسازی ولی هنوز بدن ضعیفی دارم میخام این ورزشم امتحان کنم به نظرتون اشکالی نداره .دست راستمم یکم اسیب دیده

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          12 آذر 1398 در 10:26

          سلام وقت بخیر
          نه مشکلی نیست، مراقب آسیب دیدگی دستتون باشید.

          پاسخ
          • مهسا گفت:
            4 دی 1398 در 01:39

            سلام من دختر ۲۴ ساله ام، قد ۱۷۰ و وزنم ۵۲، میخوام تو همین وزن بمونم فقط کمی بدنم فرم بگیره و عضلاتم تقویت شه، مقدار کمی هم شکم دارم که در درجه اول میخوام اون مقدار کم هم آب بشه. دو ماه پیلاتس کار کردم و یه ماه بدنسازی ولی یه ماهه که هیچ ورزشی انجام ندادم. (عاشق اینم که بتونم کمی سیکس پک داشته باشم 🙂 )
            به نظرشما برای شروع و رسیدن به اندام دلخواه TRX مناسب تره یا پیلاتس؟
            خودم خیلی دوست دارم TRX رو امتحان کنم ولی میترسم بدنم اماده نباشه.

          • حسن موسوی گفت:
            4 دی 1398 در 11:57

            سلام وقت بخیر

            اگر مشکلی در ناحیه کمر ای گردن ندارید، TRX بهتره
            اما اگر فکر می‌کنید آماده نیستید و ممکنه انجام تمرینات براتون سخت باشه
            حداقل دوماه پیلاتس کارکنید بعد برید سراغ TRX

            موفق باشید

      • ریحان گفت:
        25 آذر 1398 در 14:08

        سلام من ۵۴ کیلو هستم چربی بدنم کمه فقط برای قوی شدن و خوش فرم شدن تمام اندام های بدنی ام میخام این رشته رو انتخاب کنم. میخام بدونم فرم خوبی بهم میده؟

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          25 آذر 1398 در 14:10

          سلام
          بله، برای این منظور عالیه
          و بدنتون فرم بهتری پیدا میکنه

          موفق باشید.

          پاسخ
    • مریم سبزی گفت:
      24 خرداد 1402 در 09:55

      سلام .وقتتون بخیر .دختر من ۱۵ سال سن داره .سه ماه فبل کلاس والیبال رفته .الان تی آر ایکس . بنظرتون واسه قد خوبه ؟برای دخترم مضر نیست؟

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        24 خرداد 1402 در 13:02

        سلام وقت بخیر
        بله تاثیر به نسبت خوبی داره
        اما انتظار غیر واقعی نداشته باشید

        در ضمن تی آر ایکس آسیب هم داره
        مراقب باشید.

        (پیشنهاد من بعد از 18 سالگی هست)

        پاسخ
  • فاطمه گفت:
    2 آذر 1398 در 12:28

    سلام
    من احساس میکنم که دچار عارضه سر به جلو شدم البته اصلا درد ندارم و فقط خودم احساس میکنم که این حالت برام پیش اومده آیا trx برای تقویت عضلات گردن و رفع این عارضه مفید هست؟
    با تشکر

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      3 آذر 1398 در 09:19

      سلام وقت بخیر
      بله بسیار محسوس تاثیرگذار و عالی است، در صورتی که
      درد و ناراحتی در این ناحیه نداشته باشید.

      شاد و تندرست باشید.

      پاسخ
    • قاسمی گفت:
      17 آذر 1398 در 17:58

      سلام من خانم 38ساله هستم که2ماه بدنسازی کارکردم و پاهام لاغرشدمیخوام برمtrx کارکنم بنظرتون برای رسیدن به بدن عظلانی بافرم مناسب این کارو بکنم یانه؟ضمناقد155وزن59 کیلو اماشکم بزرگه سایز40و کمی پهلو دارم و کمی زانودرد دارم

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        18 آذر 1398 در 11:39

        سلام
        بله اشکالی نداره، منتها مراقب فشارهایی که به ستون مهره‌ها وارد میشه باشید.
        حتما تمرینات تقویت کننده عضلات میانی بدن را انجام بدید.
        برای زانو درد با احتیاط حرکت اسکات بدون وزنه انجام بدید.

        شاد و تندرست باشید

        پاسخ
  • بهار گفت:
    6 آذر 1398 در 13:35

    سلام
    وقت بخیر
    برای اینکه لاغر بشیم چه ورزشی بهتر جواب می ده
    من پیلاتس می رم
    ولی برای لاغری تاثیری نداشته
    ممنون می شم راهنمائی بفرمائید
    تی اریکس مناسب هست ؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      7 آذر 1398 در 11:37

      سلام وقت شما هم بخیر
      پیشنهاد میکنم
      برای کاهش توده چربی و درعین حال حفظ یا افزایش توده عضلانی
      تمرینات پیلاتس ادامه بدید و تمرینات هوازی هم انجام بدید، مثل دویدن
      یا تمرینات ایروبیک یا زومبا
      درضمن حتما باید مراقب کالری دریافتی باشید…

      پاسخ
      • بهار گفت:
        10 آذر 1398 در 15:37

        ممنون ، از راهنمائی شما

        پاسخ
        • مريم گفت:
          6 دی 1398 در 17:37

          من سوال دارم ولي كاملا با خواندن سوال و البته جواب ها ، خيلي اطلاعات خوبي گرفتم سپاسگذارم.

          پاسخ
          • حسن موسوی گفت:
            7 دی 1398 در 09:45

            خوشحالم که براتون مفید بوده
            موفق باشید

  • فاطمه گفت:
    20 آذر 1398 در 16:41

    سلام خیلی جالبه که گفتید در صورت زانو درد به سراغ تی آر ایکس نرید.مینیسک زانوی چپ من پارگی خفیف داره و زانوی راستم هم کمی ساییدگی.از وقتی تی آر ایکس کار میکنم دیگه نه از قفل شدن زانو خبری هست و نه از درد.اتفاقا یه بار یه وقفه دوماهه در ورزش داشتم دوباره زانو دردم برگشت .ولی الان که دوباره ادامه دادم تی آر ایکس رو واقعا واقعا عالیه.کافیه به مربی تون بگید مشکلتون رو تا بعضی حرکات پرخطر برای زانو رو به شما نده

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      21 آذر 1398 در 11:20

      سلام وقت بخیر

      بله ممکن برای بعضی افراد که دچار عارضه هستند بهبودی هم حاصل بشه
      اما برای اکثر افرادی که دچار عارضه‌های مفصلی، عضلانی و… هستند مناسب نیست!
      این نظر موسسه اصلی و ابداع کننده این رشته هست
      و در دوره‌های بین المللی معتبر این نکته را به مربیان تاکید می‌کنند.
      شانس شما خوب بوده و مربی خوبی نصیبتون شده.

      شاد و تندرست باشید

      پاسخ
  • مهسا گفت:
    7 دی 1398 در 17:02

    سلام
    من یک‌سال هست که به طور منظم بدنسازی کار می‌کنم.
    قدم ۱.۶۰ و وزنم ۴۷.۷۰۰ هست.
    به نظر شما با ورزش تی ار ایکس می‌تونم عضلات شکمم رو کات کنم؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      8 دی 1398 در 09:54

      سلام

      درصد چربی بدنتون مهمه!
      تست بادی کامپوزیشن بگیرید، با برنامه و دقیق پیش برید
      بله، امکان پذیره

      پاسخ
  • Marjan گفت:
    15 دی 1398 در 16:18

    سلام خسته نباشید من 6 سال پیش مشکل کمر و گردن داشتم میگفتن دیسکه و بر اثر فشار اومدن به عصبام سالی یک بار دچار بی حسی دست و پا یعنی سوزن سوزن شدن دست و پا میشم. مچ پام مویرگاش آسیب دیده و یک ماه گچشو باز کردم به نظرتون برای لاغری میتونم ورزش trx انجام بدم؟ اگه نه برای لاغری چه ورزشی بهتره انجام بدم

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      21 دی 1398 در 12:15

      سلام وقت بخیر
      من پیشنهاد نمیکنم!
      به نظرم پیلاتس را با تمرینات سبک هوازی مثل تردمیل، الپتیکال و دوچرخه ثابت ترکیب کنید.

      پاسخ
  • رزی گفت:
    18 دی 1398 در 12:05

    سلام من عمل پاتلا داشتم ایا تیاریکس برای من مناسب هسن یانه

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      21 دی 1398 در 12:11

      سلام وقت بخیر
      در تمرینات تی آر ایکس فشار روی عضلات زانو کم نیست!
      برای همین بستگی به زمانی که از عمل شما گذشته و نظر پزشک داره
      اما فارغ از مواردی که ذکر کردم،
      پیشنهاد میکنم یک یا دو جلسه تمرین کنید تا متوجه بشید.

      پاسخ
    • لیلا گفت:
      25 تیر 1401 در 00:21

      سلام . من دو سال یوگا کار کردم در حد نیمه پیشرفته .دو ماهه به خاطر حجم کارام نتونستم هیچ فعالیتی داشته باشم . با اینکه دیسک کمر خفیف دارم و ۷ سال پیش دیسک گردن هم عمل کردم ولی تمام حرکات پیشرفته یوگا رو انجام می‌دادم و مشکلی نداشتم که هیچ تازه خشکی بدنم موقع صبح و زمان کار زیاد کاملا برطرف شده بود و خیلی سرحال پر انرژی بودم . الان با این شرایط میتونم تی آر ایکس رو شروع کنم .

      پاسخ
      • حسن موسوی گفت:
        25 تیر 1401 در 14:31

        سلام

        بله، فکر می‌کنم بتونید و مشکلی پیش نیاد
        فقط حواستون به فشارهایی که به ستون مهره‌هاتون میاد باشه
        حتما برای تمرینات شکم و کمر وقت ویژه‌ای اختصاص بدید

        موفق باشید

        پاسخ
  • محمد گفت:
    14 اردیبهشت 1399 در 12:27

    من زانو چپم تاندوم acl نداره قبلا گارکور کار میکردم و بعدش ورزشو مدتی ول کردم و دچار اضافه وزن شدم و حدوده تا قبل شروع قرنطینه تا 6 ماه هم بدنسازی کار کردم الان این ورزش برای من مشکلی داره؟؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      15 اردیبهشت 1399 در 21:24

      سلام وقت بخیر
      بستگی دارد به نوع حرکاتی که انجام میدید
      بعضی از حرکات فشار زیادی روی زانو وارد می‌کنه!
      برای همین پیشنهاد می‌کنم حتما مربی کار بلد پیدا کنید
      و تمرینات تقویت عضلات چهارسر مرتب انجام بدید.

      پاسخ
      • محمد گفت:
        17 اردیبهشت 1399 در 15:03

        رو عضلات چهار سر زانو خیلی کار کردم به صورتی که حتی وقتی میدوم یا طناب میزنم هیچ احساس بدی تو زانوم ندارم فقط زیاد نمیتونم حرکات بشین پاشو رو انجام بدم یا به صورت مداوم از پله بالا برم تابستونم وزنم 121کیلو بود قدمم 183 هستش ولز از اون موقع تا الان 16 کیلو با ورزش و رژیم تحت نطر دکتر کم کردم الان هم از لحاظ بالا تنه امادگیه خوبی دارم فقط چربی زیادی هنوز مونده برا کم کردن اونا که مشکل اصلیمه این ورزش جوابگو هست برای من؟؟

        پاسخ
  • سارا گفت:
    27 شهریور 1399 در 10:53

    من وزنم ۴۵ قدم۱۶۰قبلا پیلاتس و ایروبیک میرفتم که در کنار تغذیه مناسب اضافه وزن سالمی داشته باشم ولی جواب نداد بعد در بخش بالا تنه و میانه ی بدن خیلی عضلاتم ضعیفه با تی ار ایکس میشه محکم تر و مقاوم تر شه!؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      27 شهریور 1399 در 20:04

      سلام وقت بخیر
      احتمال زیاد، توده عضلانی کمی دارید
      من جای شما باشم، سراغ تی آر ایکس نمی‌رم
      ممکنه آسیب ببینید.
      تیپ بدنی خشک دارید و بسیار سخت وزن می‌گیرید.

      پاسخ
  • Ayda گفت:
    4 بهمن 1399 در 01:35

    سلام من وزنم ۴۶ و قدم ۱۶۰
    و تابه حال ورزشی رو امتحان نکردم
    و علاقم بیشتر به سمت ورزش های هیجانی مث تیاریکس هستش
    و دوس دارم اندامی مناسب داشته باشم
    به نظر شما تیاریکس مناسبه؟؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      2 اسفند 1399 در 18:10

      سلام وقت شما بخیر
      بله مناسب هست
      در صورتی که عضلات میانی بدن شما وریزه باشه
      سعی کنید روی عضلات شکم، کمر و باسن تمرکز کنید.

      پاسخ
  • ندا گفت:
    14 فروردین 1400 در 11:09

    سلام خسته نباشید، من چندین سال ک فوتبال ساحلی کار میکنم و الان نزدیک یک سال هستش ستون درد داره دکتر مراجع کردم ام ار آی و عکس گرفتم مشکلی نداشت، و الان میخوام ک تی ار ایکس فقرااررو امتحان کنم بنظر شما این ورزش برای من مناسبه؟ قدم 174 ووزنم 64.

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      15 فروردین 1400 در 09:25

      سلام
      قد و وزنتون که خوبه
      اگر به خودتون فشار نیارید و
      تمرینات سنگین انجام ندید، بعید میدونم مشکلی پیش بیاد
      روی انعطاف ستون مهره‌ها کار کنید
      حتما با تمرینات مخصوص، عضلات میانی رو تقویت کنید
      ماساژ هم تاثیر خوبی داره روی کاهش دردتون

      پاسخ
  • خدیجه داوودی گفت:
    19 خرداد 1400 در 11:15

    سلام من وزنم۵۷و قدم ۱۷۶.کمی لاغرم وفقط میخوام کمی حجم بگیرم و عضلاتم محکم بشه،یه ماهیه که بدنسازی میرم،ولی به نظرتون تی ار ایکس واسه حجم دهی خوبه؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      23 خرداد 1400 در 11:53

      سلام
      بله تی آر ایکس هم میتونه خوب باشه
      اما شرط مهم
      هم در بدنسازی هم در تی آر ایکس
      روش تمرینی و برنامه‌ی غذایی شما است.

      روی این دو مورد تمرکز کنید تا نتیجه بگیرید.

      پاسخ
      • زهرا غلامی گفت:
        1 آذر 1400 در 01:16

        سلام وقت بخیر
        من قدم ۱۶۳ هست و وزن ۵۵ هستم اما میخام یکم وزن بگیرم و خوش اندام بشم ورزشی رو هم نکردم در این چندسال
        به بدنسازی فکر میکردم یه یمدت برم بعد تی ارایکس رو انجام بدم نظر شما چیه
        بنظرتون چه مدت بدنسازی لازمه و یا ورزش دیگه ای پیشنهاد میدین که در ادامش تی ارایکس باشه

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          1 آذر 1400 در 23:32

          سلام وقت بخیر
          برای شروع با توجه به این که وزنتون هم مقداری کمه
          به نظرم پیلاتس یا رشته‌ای شبیه به پیلاتس
          میتونه خیلی براتون بهتر باشه
          بعد اگر میخواید وزن بگیرید، بدنسازی بهتر هست
          البته حتما با مشورت با یک متخضض تغذیه

          پاسخ
  • الناز گفت:
    6 آبان 1400 در 12:49

    سلام خسته نباشید من قدم ۱۶۸هست و وزنم ۷۵من چندین سال بدنسازی و ایروبیک و شنا کار میکردم و مربی و ناجی سنا بودم ،بدن خوبی داشتم بعد زایمان فرزند دوم تمام عظله هام ریخت و بدنم شل شد و اضافه وزن پیدا کردم .می‌خوام ببینم با این ورزش وزنم پایین میاد و بدنم عضله ای خواهد شد .در ضمن من افتادگی شکم پیدا کردم آیا این ورزش کمکم می‌کنه .در کنارش هم بدنسازی خوبه یا ورزش دیگه ای پیشنهاد میدید

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      8 آبان 1400 در 18:02

      سلام
      برای شروع تی آر ایکس بهتر عضلات مرکزی بدنتون قوی باشند
      به نظرم، بهتر اول عضلات میانی تقویت کنید
      بعد با قدرت کافی و لازم تی آر ایکس شروع کنید

      پاسخ
  • Nasrin گفت:
    12 دی 1400 در 13:05

    سلام خسته نباشید ..من قد ۱۵۸ وزن ۶۴ دارم میخوام توهمین وزن بمونم میخوام بدونم بدلیل لاغری که داشتم یکم پوستم افتاده شده بهتره برم تیارکس یا بدنسازی ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      12 دی 1400 در 13:29

      سلام وقت بخیر
      هر دو خوبن، اما پیشنهاد من TRX
      با تی آر ایکس زودتر به نتیجه می‌رسید
      منتها مراقب تمرین‌هایی که روی کمر فشار میاره باشید.

      پاسخ
  • حسن گفت:
    19 بهمن 1400 در 23:50

    سلام
    خسته نباشید
    آیا میشه trx را بدون مربی در خانه انجام داد؟
    یه کمی زانو درد دارم بعض وقت ها دکتر گفته ساییدگی زانو داری گفته خیلی از جوانها دارن در ضمن کف پای من صاف هست و پای پرانتزی دارم

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      20 بهمن 1400 در 10:45

      سلام
      سلامت باشید
      بله میشه، اما بهتره چند جلسه حضوری با مقدمات آشنا بشید
      بعد خودتون در منزل تمرین کنید.
      تمرکز کنید روی تقویت عضلات چهار سر

      پاسخ
  • لینا گفت:
    2 مرداد 1401 در 00:31

    سلام وقتتون بخیر تی ار ایکس واس چاقی سریع بهتره یا یدنسازی؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      3 مرداد 1401 در 10:52

      سلام وقت بخیر
      مدیریت برنامه غذایی مهمتره

      پاسخ
  • مائده گفت:
    5 مرداد 1401 در 18:39

    سلام من تازه ورزش تیاریکس رو شروع کردم وزنم۴۶و قدم ۱۶۰هست و ۱۷سال دارم و نمی‌خوام لاغر شم می‌خوام عضله بسازم و بدم تپل سه بنظرتون تیاریکس خوبه مربی باشگاه ب من پیشنهاد دادن؟یا باعث لاغری میشه ؟؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      6 مرداد 1401 در 11:09

      سلام وقت بخیر
      بیشتر تمرکز کنید روی مدیریت برنامه غذایی
      با تی آر ایکس، وزن اضافه کردن سخته

      پاسخ
  • سروین گفت:
    9 آذر 1401 در 16:57

    سلام، من به مدت ۶ سال بدنسازی کار کردم و تقریبا یک سال و نیم کراس فیت کار میکنم، تغییر ورزش به تی ار ایکس‌ایده خوبیه؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      11 آذر 1401 در 12:33

      سلام
      بله، خیلی هم عالیه
      با تنوع تمریناتی که تی ار ایکس‌ داره بدنتون
      غافلگیر می‌کنید

      پاسخ
  • ناشناس گفت:
    28 بهمن 1401 در 01:42

    سلام
    من میخوام ورزش تی آر ایکس رو برای لاغری شروع کنم
    اگه ورزش تی آر ایکس رو رها کنم بدنم دوباره بر میگرده
    اگه برمیگرده یه ورزشی رو پیشنهاد کنید که بعد از رها کردن ورزش بدنم بر نگرده چون نمیخوام دوباره چاق بشم

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      28 بهمن 1401 در 22:44

      سلام
      شما باید سبک زندگی مدیریت کنی
      فقط ورزش موثر نیست، تغذیه مهم‌تر هست
      و هر ورزشی رو برای لاغری شروع کنی و بعد رها کنی
      دوباره وزنت بر‌می‌گرده.
      پس برنامه غذایی مناسب + ورزش تا همیشه

      پاسخ
  • خدایی گفت:
    5 فروردین 1402 در 00:30

    سلام حدود یک ماه تی ار ایکس کار کردم،بدن درد شدیدی داشتم طوربکه آمپول شل کننده عضلات و پماد استفاده کردم بدن درد خوب شد اما کتف ودست راستم تا انگشتها به شدت درد میکنه و سر انگشتها هم ورم و گزگز دارن و کم حس شدندو خیلی کم میتونم از دستم استفاده کنم. من از قبل درد گردن و ستون فقرات داشتم به مربی گفتم ایشون گفتند مشکلی نداره اما الان شدیدا در دست راست مشکل دارم لطفا راهنمایی فرمایید چطور درد دستم خوب بشه و اینکه اصلا تی آر ایکس مناسب من هست یاخیر

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      5 فروردین 1402 در 14:22

      سلام وقت بخیر
      تمرین تی آر ایکس اصلا برای شما مناسب نیست
      حتما و سریع به متخصص مراجعه کنید
      و با تشخیص و راهنمایی ایشان تمرین کنید

      پاسخ
  • دکتر حسن براتی گفت:
    8 اردیبهشت 1402 در 14:41

    سلام وقتتون بخیر
    خیلی این مطلب مفید بود ممنون

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      9 اردیبهشت 1402 در 12:57

      ممنون از شما
      لطف دارید

      پاسخ
  • لیداسجادی گفت:
    11 اردیبهشت 1402 در 01:25

    سلام استاد ووقت بخیر من دوسال پیشه دیسک گردن عمل کردم الان اوکی هستم اما کمر وزانو وساق پاهام دچار ساییدگی خفیف هست قبل از عید بدن سازی میرفتم اما الان دوست دارم تی ارایکس کار کنم شما صلاح میدانید وزن ۷۴ سن ۵۲ سال ومیخوام هم کاهش وزن وهم عضلات قوی ومنعطف داشته باشم لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      11 اردیبهشت 1402 در 12:47

      سلام وقت بخیر
      راستش من پیشنهاد نمی‌کنم
      تی آر ایکس راحت و ساده نیست
      و فشار زیادی داره
      اما اگر اصرار دارید که حتما تمرین کنید
      در کنارش تمرینی مثل پیلاتس هم داشته باشید

      پاسخ
      • بی‌نام گفت:
        17 اردیبهشت 1402 در 16:03

        سلام خسته نباشید من ۲۲ سالمه پر کاری ترویید دارم با وزن ۶۵ کیلو و قد ۱۵۶ میخواستم وزن کم کنم باشگاه به من پیشنهاد داد تی آر ایکس رو امتحان کنم من به مدت یک سال هیچ ورزش رو انجام ندادم و هیچ مشکلی عضلات میانی بدنم نداره میخواستم بدونم مشکلی نداره ورزش تی آر ایکس رو شروع کنم ؟

        پاسخ
        • حسن موسوی گفت:
          17 اردیبهشت 1402 در 17:45

          سلام وقت بخیر
          نه مشکلی نیست، فقط در ابتدا از تمرینات پرفشار
          و تمریناتی که مستقیم به ستون مهره‌ها فشار وارد می‌کنند
          اجتناب کنید.

          پاسخ
  • حنانه گفت:
    28 اردیبهشت 1402 در 16:42

    سلام خسته نباشید من الان مدت دو ماه دارم این ورزشو انجام میدم عالیه
    قدمم 170 وزنم 61 آیا میتونم وزن کم کنم برسم به 57.58

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      2 خرداد 1402 در 08:34

      سلام بله چرا که نه
      حواستون بیشتر به برنامه غذایی باشه

      پاسخ
  • هانیه گفت:
    25 خرداد 1402 در 11:29

    سلام
    من حدود ۲۰ سالمه و قدم ۱۷۸ و وزنم حدود ۱۳۰/۱۳۵ هستش
    یه سوالی که من دارم و تقریباً هیچ جا جوابش رو نگرفتم
    اینه که برای منی که وزن بالایی دارم تمرینات trx اوکیه؟ یعنی میتونم انجامش بدم ؟
    قبلا کاراته ژیمناستیک ،والیبال و بدنسازی، به صورت پراکنده انجام دادم و اولین ورزشی نیست که سراغش میخوام برم.

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      26 خرداد 1402 در 10:50

      سلام وقت شما بخیر
      من از توانایی‌های بدنی شما اطلاع ندارم
      اما فرض می‌گیرم که توان بدنی متوسطی دارید
      تمرینات تی آر ایکس سخت و سنگین هست
      و اجرای اغلب تمرین‌ها برای شما سخت‌تر خواهد بود
      برای همین احتمال آسیب هم به مراتب بیشتر
      پیشنهاد من اینه که تمرکز کنید روی برنامه غذایی
      بعد پیاده‌روی سریع روزانه
      و در صورت امکان تمرین با تردمیل و اسکی فضایی و رقص

      پاسخ
  • محدثه گفت:
    22 مرداد 1402 در 23:04

    سلام
    من قدم۱۷۰و وزنم۵۸عه
    سال بعد کنکور دارم حتما باید تحرک داشته باشم چون افتادگی دریچه میترال قلب دارم
    میخواستم بدونم این ورزش ب منی ک خیلی ساله ورزش نکردم آسیب نمیرسونه یا فشار نمیاره؟

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      23 مرداد 1402 در 11:49

      سلام
      چرا ممکنه براتون سخت و آسیب‌زا باشه
      البته بستگی به مربی و شدت تمرین‌ها هم داره
      پیشنهاد می‌کنم، چونکه مدتی هست ورزش نکردید
      با تمرینی مثل پیلاتس شروع کنید.

      پاسخ
  • فرزانه گفت:
    26 مرداد 1402 در 06:08

    سلام وقت بخیر من ۳۳ سالمه با قد ۱۵۸ ۴ماهه تی ار ایکس کار می کنم ولی بعد از هر جلسه زانو درد دارم مربی میگن باید ادامه بدم تا ضعف عضلات از بین بره من می ترسم بدتر بشه به نظرتون ادامه بدم یا نه

    پاسخ
    • حسن موسوی گفت:
      27 مرداد 1402 در 10:02

      سلام
      به نظر من بعد از هرجلسه، درد در ناحیه مفصل
      طبیعی نیست و نیاز به بررسی داره
      حتما با متخصص یا فیزیوتراپیست مشورت کنید.

      پاسخ
  • فاطمه گفت:
    4 بهمن 1402 در 09:45

    سلام وقت بخیر بنده رباط صلیبی زانوم پاره شده همچنین مینیسک زانو ومیخوام برم سراغ تی ار ایکس آیا درسته یا نه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
محصولات
  • پدر پولدار پدر بی پول پدر پولدار پدر بی پول
    نمره 4.00 از 5

    رایگان!
  • فانکشنال فول بادی فانکشنال فول بادی
    1,400,000 تومان قیمت اصلی: 1,400,000 تومان بود.840,000 تومانقیمت فعلی: 840,000 تومان.
  • دوره آفلاین پیلاتس دوره آفلاین پیلاتس
    نمره 3.00 از 5

    1,100,000 تومان قیمت اصلی: 1,100,000 تومان بود.890,000 تومانقیمت فعلی: 890,000 تومان.
  • رژیم غذایی سالم رژیم غذایی سالم
    نمره 4.00 از 5

    750,000 تومان
دسته‌بندی مطالب
ورزش در خانه با حسن موسوی

«حسن موسوی مربی پیلاتس و فانکشنال هستم و در تمرینات پیلاتس، تی آر ایکس و فانکشنال نکته‌های زیادی دارم که بهت آموزش بدم. بیا با هم در مسیر سلامتی و تناسب اندام گام برداریم. منتظرم تو کلاس‌هام ببینمت، با انگیزه و پرقدرت»

دسترسی سریع
  • خانه
  • محصولات
  • پیلاتس آنلاین
  • پادکست زیتمه
  • وبلاگ
  • تماس با من
  • تهران، مطهری، نرسیده به مفتح
  • info@hassanmousavi.ir
جدیدترین مطالب
  • ورزش هایروکس چیست؟
  • معرفی ورزش جودو
  • معرفی ورزش ژیمناستیک
  • تمرینات فانکشنال چیست؟
© 1402 / تمامی حقوق این وب‌سایت برای حسن موسوی محفوظ است.
دسته بندی دوره‌ها
دسته بندی وبلاگ
دوره‌های من
دسته بندی دوره‌ها

دوره‌های آموزشی

  • 3 دوره

کتاب

  • 1 دوره
دسته بندی وبلاگ

ورزشی

  • 44 نوشته

عمومی

  • 1 نوشته

سبک زندگی

  • 1 نوشته

تغذیه

  • 16 نوشته

پزشکی

  • 10 نوشته

پادکست

  • 1 نوشته
دوره‌های من
برای مشاهده خریدهای خود باید وارد حساب کاربری خود شوید
Youtube Instagram Whatsapp Telegram