چای ماسالا چیست؟ اگر برای پیدا کردن جواب برای این سوال به این مطلب رسیدهاید، به شما مژده میدهم که مطلبی کامل و دقیق درباره این نوشیدنی شگفت انگیز پیش روی شماست.
ادویههای تند، داغ و معطر با شکر، شیر و چای… شگفت انگیز نیست؟
این نوشیدنی به طرز شگفت انگیزی خوشمزه و کاملا آرامش بخش است، خصوصا در هوای خنک یا سرد یک فنجان چای داغ ماسالا راهی شگفت انگیز برای تسکین ذهن و شادابی شماست. ماسالا اغلب با جوشاندن برگهای چای و مخلوط چند ادویه در آب به همراه شیر و شکر آماده میشود و به طور سنتی گرم سرو شده و یک نوشیدنی اصلی در بسیاری از خانوادههای هندی است.
این چای در سالهای اخیر در ایران با استقبال فراوانی روبرو شده است. برای همین خیلی از ما با شنیدن نام آن برایمان سوالهای متعددی ایجاد میشود، از جمله اینکه:
فهرست مطالب
چای ماسالا چیست؟

چای سنتی ما ایرانیها، چای سیاه است که میهمانیهای ما بدون حضورش لطفی ندارد. چای ماسالا هم چای سنتی مردم هندوستان است و جالب است بدانید، خواص درمانی آن بسیار بیشتر از چای سیاه است.
ماسالا چای، یک نوشیدنی هندی است که از جوشاندن چای سیاه در شیر و آب با ادویه گرام ماسالا که مخلوطی از گیاهان معطر و ادویههای تند و آسیاب شده است تهیه میشود.
این چای به قدری لذیذ است که در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است و به یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار بسیاری از قهوهخانهها و چایخانهها تبدیل شده است.
در هندوستان طرز تهیه آن تنوع ویژهای دارد اما به طور کلی این چای از دم کردن برگ چای سیاه با مخلوط ادویههای آسیاب شده و شیر و شکر تهیه میشود.
ماسالا با طبیعتی گرم و داشتن ادویههای گیاهی مفید در ساختارش و در نتیجه افزایش قوای سیستم ایمنی بدن ما باعث درمان و پیشگیری از بیماریهای خطرناکی میشود.
ترکیبات چای ماسالا
معمولاً چهار جزء اصلی در این چای وجود دارد و راز طعم منحصر به فرد این نوشیدنی، حفظ مقدار متناسب و کامل بین این چهار جزء است.
- چای سیاه
- ادویه گرام ماسالا
- شیر (یا شیر خشک)
- شیرین کننده
پایهی چای ماسالا چای سیاه است. بیشتر چایهای سیاه غنی و تیره، طعم ماسالا را بهبود میبخشند. پیشنهاد من چای دارجلینگ آسام است که طعمی بی نظیر به چای ماسالا میبخشد. اما در هند چای کشمیری یا چای باروتی برای تهیه این نوشیدنی محبوبتر است.
چیزی که این چای را لذیذ میکند، استفاده از ادویه گرام ماسالا است. یک چیز مسلم است، هر فرد در هند ترکیب منحصر به فرد خود را پیشنهاد میکند برای همین بهترین ترکیب چای ماسالا یا یک ترکیب خاص و ویژه وجود ندارد. اینجا تنها سلیقه حرف اول را میزند.
ادویه های چای ماسالا
چای سنتی ماسالا یک نوشیدنی ادویه محور است که با نسبتهای مختلف آماده میشود. اما به طور سنتی، هل و زنجبیل نتهای غالب این ترکیب هستند که با ادویههای دیگری مانند میخک یا فلفل سیاه تکمیل میشوند.
لازم به ذکر است که ترکیب سنتی ادویهها اغلب بر اساس آب و هوا و منطقه در جنوب و جنوب غربی آسیا متفاوت است. به عنوان مثال در غرب هند، از میخک و فلفل سیاه اصلا استفاده نمیشود. یا در بوپال هند هل، دارچین، میخک و زعفران و کمی نمک رایج است.
اینها ادویههای چای ماسالا هستند که در هند بیشتر استفاده میشوند:
- زنجبیل
- هل
- دارچین
- میخک
- فلفل سیاه
- بادیان ختایی
- جوز هندی
ماسالا چای با مخلوط کردن یک قسمت شیر با دو تا چهار قسمت آب و حرارت دادن آن تا نزدیک به جوش آمدن (یا حتی جوش کامل) تهیه میشود.
برخی از مردم دوست دارند از شیر تغلیظ شده و شیرین در چای ماسالا استفاده کنند. برای کسانی که ترجیح میدهند چای بدون شیر بنوشند، این قسمت با آب جایگزین میشود.
شیرین کننده این چای هم معمولا شکر سفید ساده، یا شکر قهوهای است. اما از شکر خرما یا شکر نارگیل و عسل هم میتوان استفاده کرد.
برخی دستور العملها پیشنهاد میکنند که حداکثر سه قاشق غذاخوری شکر برای شیرین کردن ۴ فنجان چای ماسالا استفاده کرد. اما بهتر است شکر به تناسب ذایقه مصرف کننده اضافه شود.
چای ماسالا برای چی خوبه؟

به علت ترکیبات عالی و مقوی موجود در چای ماسالا، خواص آن برای بدن حیرت انگیز است و میتوان استدلال کرد که این چای دارای خواص دارویی است. همچنین با کالری کمی که دارد میتوان بدون نگرانی آن را به برنامهی غذایی روزانه خود اضافه کرد.
کاهش التهاب
از ادویههای زیادی در تهیه این نوشیدنی استفاده میشود که برجسته ترین آنها زنجبیل و میخک است. در نتیجه، این چای دارای خواص ضد التهابی بسیار قوی است. میخک تسکین دهنده و مُسکن است و التهاب را کاهش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی
این چای برای سیستم ایمنی بسیار مفید است زیرا حاوی دارچین و میخک است. هنگامی که این دو ترکیب با هم استفاده می شوند، اثر دارویی یکدیگر را افزایش میدهند. نقش همافزایی آنها خط دفاعی ایجاد میکند که اجازه نمیدهد عفونتها سیستم ایمنی را ضعیف کنند.
ترکیبات این چای حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین A، ویتامین B و منبع غنی منگنز و پتاسیم است.
هضم بهتر غذا
ترکیبات به کار رفته در این نوشیدنی، از جمله هل، دارچین و فلفل به فرآیند هضم کمک میکنند. هنگامی که زنجبیل به این ترکیب اضافه میشود، تأثیر آن عمیق تر هم میشود.
ترکیبات این نوشیدنی اثری شاداب کننده و آرام بخش بر بدن دارند. اگر با هضم غذا مشکل دارید، حتما این چای را با هل بنوشید، زیرا تولید بزاق را نیز افزایش میدهد.
خواص آنتی اکسیدانی
چای سیاه ماده اصلی چای ماسالا است و دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. استفاده از هل و میخک در این نوشیدنی به طور قطع با سطوح بالای کلسترول مبارزه میکند.
این عامل باعث کاهش تشکیل پلاکهایی میشود که باعث انسداد عروق شده که منجر به بیماریهای قلبی عروقی میشود. ترکیبات موجود در این چای فشار خون و ضربان قلب را نیز کنترل میکند.
جلوگیری از سرطان
تحقیقات فزایندهای نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی قوی این نوشیدنی میتواند از سرطان جلوگیری کند. مطالعات روی دارچین، زنجبیل و هل ثابت کرده که میتوانند از سرطان پیشگیری کنند.
افزایش سطح انرژی
ماده اصلی همه انواع این نوشیدنی، چای سیاه است که حاوی مقادیر زیادی کافئین است. مطالعات نشان دادهاند که کافئین به طور طبیعی سطح انرژی فرد را افزایش میدهد.
در حالی که کافئین عوارض جانبی کمی دارد، سایر ادویههای موجود در این چای با هم ترکیبی میسازند که بسیار متعادل و انرژی بخش است. طعم قوی ماسالا، همراه با دوز قوی کافئین آن، به شما کمک می کند تا روز خود را با یک انرژی مثبت شروع کنید.
درمان سرماخوردگی
همانطور که میدانید بسیاری از بیماریها از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا اغلب به خاطر ضعف سیستم ایمنی عارض میشوند. و همانطور که قبلتر عنوان کردم مصرف چای ماسالا میتواند نقش بسیار مثبتی در افزایش سیستم ایمنی بدن ایفا کند. کافی است برای درک این موضوع نیم نگاهی به مواد تشکیل دهنده این چای داشته باشیم.
این ادویهها سم زدای عالی هستند و به دفع مواد زائد از طریق کلیهها کمک میکنند. حاوی اسانسهای فرار میباشند که رشد باکتریها و ویروسها را مهار میکنند، برای همین برای رفع سرفه و سرماخوردگی مناسب هستند.
همچنین این نوشیدنی به بهبود عفونت دستگاه تنفسی کمک میکند و با خواص ضد التهابی که دارد برای گلودرد و غشاهای مخاطی ملتهب هم مفید است.
لازم به ذکر است تمام ادویههای این چای دارای خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد انگلی هستند که پاتوژنهای مهاجم مانند ویروسها را از بین میبرند. به همین دلیل است که چای ماسالا در برابر عفونت های جزئی قارچی یا انگلی نیز موثر است.
ماسالا برای لاغری خوبه یا نه؟
ماسالا از چند طریق به جلوگیری از افزایش وزن و کاهش چربی در بدن شما کمک کند. برای مثال مقدار فیبر موجود در ترکیبات این نوشیدنی کم نیست. همچنین به سختی حاوی چربی است.
باید خاطر نشان کنم که میخک، زنجبیل و هل باعث تقویت قوای معده میشوند و هضم غذا را بهبود میبخشند و با هضم بهتر، سوخت و ساز بدن شما نیز بهتر میشود.
ادویههای گرم این ترکیب خاصیت گرمی بخشی دارند و به افزایش سرعت متابولیسم شما کمک میکنند. این ویژگی هم به نوبه خود میتواند به کاهش وزن شما کمک کند.
احتمالا تا به حال این موضوع به گوش شما هم رسیده است که چای سبز تاثیر مناسبی در کاهش وزن و لاغری دارد. اما چای سبز یک مشکل عمده دارد و آن هم ایجاد ناراحتیهای گوارشی است.
من برای شما پیشنهاد خوشمزهتر و متفاوتتری دارم! چای ماسالا یکی از نوشیدنیهای فوق العاده خوشمزه و معطری است که به شما کمک میکند تا کاهش وزن داشته باشید و زودتر به تناسب اندام ایده آل خودتان برسید!
درضمن ماسالا معمولاً با شیر گاو یا شیر سویا تهیه میشود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین هم یک ماده مغذی است که به کاهش گرسنگی و تقویت احساس سیری کمک میکند. بنابراین، این نوشیدنی احتمالاً در کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری در اواخر روز مؤثرتر از سایر نوشیدنیهای دیگر است.
چای ماسالا دارای ترکیبات مختلفی است که هر کدام مزایای فراونی دارند. اما مصرف بیش از حد این چای میتواند تمام آن مزایا را به معایب تبدیل کند.
عوارض چای ماسالا
با تمام فوایدی که این نوشیدنی دارد اما ممکن است در برخی افراد باعث عوارض جانبی شود، زمانی که یک ماده مانند فلفل به مقدار زیاد مصرف شود. ممکن است باعث خارش پوست، خشکی پوست یا بثورات پوستی شود.
مواردی وجود دارد که باعث احساس سوزش در دهان، اسهال و استفراغ نیز میشود. نفخ و سوزش معده یکی دیگر از مشکلاتی است که ممکن است برخی افراد هنگام مصرف بیش از حد این نوشیدنی با آن مواجه شوند.
به طور کلی باید در هنگام استفاده از این چای به نوع و مقدار ترکیبات موجود در آن توجه کرد. اگر بیماری خاصی دارید یا باردار هستید حتما نسبت به مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید تا ترکیبات موجود در این چای برای شما مشکلی ایجاد نکند.
سوالهای متداول درباره چای ماسالا
چای ماسالا از چی تشکیل شده؟
مواد تشکیل دهنده ممکن است از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت باشد. اما چهار جزء اصلی در این چای وجود دارد. چای سیاه، ادویه گرام ماسالا، شیر (یا شیر خشک) و شیرین کننده
چای ماسالا برای چی خوبه؟
چای ماسالا دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است و از آنجایی که از ادویههای خاصی تشکیل شده است، برای بهبود بیماریهایی مانند ضعف هضم، سرماخوردگی، سرفه و چاقی مناسب است.
چای ماسالا چه طعمی دارد؟
این نوشیدنی طعم معطر چای سیاه شیرین شده به علاوهی ترکیب مزهی زنجیل و دارچین و فلفل را دارد. طعم کلی آن تند و گس است اما با نوع و مقدار ادویههای اضافه شده تغییر میکند.

دریافت برنامه ورزشی و غذایی
pa_نوع-برنامه: برنامه-غذایی
هزینه تنظیم و ارائه برنامه غذایی یک ماهه ۳۸۰,۰۰۰ هزارتومان است.