چای ماسالا چیست؟ اگر برای پیدا کردن جواب برای این سوال به این مطلب رسیدهاید، به شما مژده میدهم که مطلبی کامل و دقیق درباره چای ماسالا پیش روی شماست.
ادویههای تند، داغ و معطر با شکر، شیر و چای… شگفت انگیز نیست؟
چای ماسالا به طرز شگفت انگیزی خوشمزه و کاملا آرامش بخش است، خصوصا در هوای خنک یا سرد یک فنجان چای داغ ماسالا راهی شگفت انگیز برای تسکین ذهن و شادابی شماست.
این نوشیدنی در سالهای اخیر در ایران با استقبال فراوانی روبرو شده است. برای همین خیلی از ما با شنیدن نام آن برایمان سوالهای متعددی ایجاد میشود، از جمله اینکه:
- چای ماسالا چیست
- ترکیبات چای ماسالا چیست
- چای ماسالا برای چی خوبه
- چای ماسالا برای لاغری خوبه یا نه
- طرز تهیه چای ماسالا چیست

چای ماسالا چیست
چای سنتی ما ایرانیها، چای سیاه است که میهمانیهای ما بدون حضورش لطفی ندارد. چای ماسالا هم چای سنتی مردم هندوستان است و جالب است بدانید، خواص درمانی آن بسیار بیشتر از چای سیاه است.
ماسالا چای، یک نوشیدنی هندی است که از جوشاندن چای سیاه در شیر و آب با ادویه گرام ماسالا که مخلوطی از گیاهان معطر و ادویههای تند و آسیاب شده است تهیه میشود.
این چای به قدری لذیذ است که در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده است و به یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار بسیاری از قهوهخانهها و چایخانهها تبدیل شده است.
در هندوستان طرز تهیه چای ماسالا تنوع ویژهای دارد اما به طور کلی این چای از دم کردن برگ چای سیاه با مخلوط ادویههای آسیاب شده و شیر و شکر تهیه میشود.
ماسالا با طبیعتی گرم و داشتن ادویههای گیاهی مفید در ساختارش و در نتیجه افزایش قوای سیستم ایمنی بدن ما باعث درمان و پیشگیری از بیماریهای خطرناکی میشود.
ترکیبات اصلی چای ماسالا چیست
معمولاً چهار جزء اصلی در ماسالا چای وجود دارد و راز طعم منحصر به فرد این نوشیدنی، حفظ مقدار متناسب و کامل بین این چهار جزء است.
- چای سیاه
- ادویه گرام ماسالا
- شیر (یا شیر خشک)
- شیرین کننده
پایهی چای ماسالا چای سیاه است. بیشتر چایهای سیاه غنی و تیره، طعم ماسالا را بهبود میبخشند. پیشنهاد من چای دارجلینگ آسام است که طعمی بی نظیر به چای ماسالا میبخشد. اما در هند چای کشمیری یا چای باروتی برای تهیه چای ماسالا محبوبتر است.
چیزی که ماسالا چای را لذیذ میکند، استفاده از ادویه گرام ماسالا است. یک چیز مسلم است، هر فرد در هند ترکیب منحصر به فرد خود را پیشنهاد میکند برای همین یک ترکیب خاص و ویژه وجود ندارد. اینجا تنها سلیقه حرف اول را میزند.
ادویه های چای ماسالا چیست
چای سنتی ماسالا یک نوشیدنی ادویه محور است که با نسبتهای مختلف آماده میشود. اما به طور سنتی، هل و زنجبیل نتهای غالب این ترکیب هستند که با ادویههای دیگری مانند میخک یا فلفل سیاه تکمیل میشوند.
لازم به ذکر است که ترکیب سنتی ادویهها اغلب بر اساس آب و هوا و منطقه در جنوب و جنوب غربی آسیا متفاوت است. به عنوان مثال در غرب هند، از میخک و فلفل سیاه اصلا استفاده نمیشود. یا در بوپال هند هل، دارچین، میخک و زعفران و کمی نمک رایج است.
اینها ادویههای چای ماسالا هستند که در هند بیشتر استفاده میشوند:
- زنجبیل
- هل
- دارچین
- میخک
- فلفل سیاه
- بادیان ختایی
- جوز هندی
چای ماسالا با مخلوط کردن یک قسمت شیر با دو تا چهار قسمت آب و حرارت دادن آن تا نزدیک به جوش آمدن (یا حتی جوش کامل) تهیه میشود.
در هند، از شیر گاومیش برای تهیه چای ماسالا استفاده میشود.
برخی از مردم دوست دارند از شیر تغلیظ شده و شیرین در چای ماسالا استفاده کنند. برای کسانی که ترجیح میدهند چای بدون شیر بنوشند، این قسمت با آب جایگزین میشود.
شیرین کننده چای ماسالا هم معمولا شکر سفید ساده، یا شکر قهوهای است. اما از شکر خرما یا شکر نارگیل و عسل هم میتوان استفاده کرد.
برخی دستور العملها پیشنهاد میکنند که حداکثر سه قاشق غذاخوری شکر برای شیرین کردن ۴ فنجان چای ماسالا استفاده کرد. اما بهتر است شکر به تناسب ذایقه مصرف کننده اضافه شود.

چای ماسالا برای چی خوبه
به علت ترکیبات عالی و مقوی موجود در چای ماسالا، خواص آن برای بدن حیرت انگیز است و میتوان استدلال کرد که چای ماسالا دارای کیفیت دارویی است. همچنین با کالری کمی که دارد میتوان بدون نگرانی آن را به برنامهی غذایی روزانه خود اضافه کرد.
کاهش التهاب
ادویههای زیادی در تهیه این نوشیدنی استفاده میشود که برجسته ترین آن زنجبیل است. در نتیجه، چای ماسالا دارای خواص ضد التهابی بسیار قوی است. یکی دیگر از اجزاء این چای میخک است که به عنوان مُسکن استفاده میشود زیرا التهاب را کاهش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی
چای ماسالا برای سیستم ایمنی بسیار مفید است زیرا حاوی دارچین و میخک است. هنگامی که این دو ترکیب با هم استفاده می شوند، اثر دارویی یکدیگر را افزایش میدهند. نقش همافزایی آنها خط دفاعی ایجاد میکند که اجازه نمیدهد عفونتها سیستم ایمنی را ضعیف کنند.
هضم بهتر غذا
ترکیبات به کار رفته در چای ماسالا، از جمله هل، دارچین و فلفل به فرآیند هضم کمک میکنند. هنگامی که زنجبیل به این ترکیب اضافه میشود، تأثیر آن عمیق تر هم میشود.
ترکیبات چای ماسالا اثری شاداب کننده و آرام بخش بر بدن دارند. اگر با هضم غذا مشکل دارید، حتما چای ماسالا را با هل بنوشید، زیرا تولید بزاق را نیز افزایش میدهد.
خواص آنتی اکسیدانی
چای سیاه ماده اصلی چای ماسالا است و دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. استفاده از هل و میخک در این نوشیدنی به طور قطع با سطوح بالای کلسترول مبارزه میکند.
این عامل باعث کاهش تشکیل پلاکهایی میشود که باعث انسداد عروق شده که منجر به بیماریهای قلبی عروقی میشود. ترکیبات موجود در چای ماسالا فشار خون و ضربان قلب را نیز کنترل میکند.
جلوگیری از سرطان
تحقیقات فزایندهای نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی قوی چای ماسالا میتواند از سرطان جلوگیری کند. مطالعات روی دارچین، زنجبیل و هل ثابت کرده که میتوانند از سرطان پیشگیری کنند.
افزایش سطح انرژی
ماده اصلی همه انواع چای ماسالا، چای سیاه است که حاوی مقادیر زیادی کافئین است. مطالعات نشان دادهاند که کافئین به طور طبیعی سطح انرژی فرد را افزایش میدهد.
در حالی که کافئین عوارض جانبی کمی دارد، سایر ادویه های موجود در چای ماسالا با هم کار می کنند تا آنها را متعادل کنند. طعم قوی چای ماسالا، همراه با دوز قوی کافئین آن، به شما کمک می کند تا روز خود را با یک انرژی مثبت شروع کنید.
چای ماسالا برای لاغری خوبه یا نه
ترکیبات چای ماسالا مانند میخک، زنجبیل و هل باعث تقویت قوای معده میشوند و هضم غذا را بهبود میبخشند و با هضم بهتر، سوخت و ساز بدن شما نیز بهتر میشود.
ماسالا چای ممکن است از چند طریق به جلوگیری از افزایش وزن و کاهش چربی در بدن شما کمک کند.
ادویههای گرم ماسالا خاصیت گرمی بخشی دارند و به افزایش سرعت متابولیسم شما کمک میکنند. این ویژگی هم به نوبه خود میتواند به کاهش وزن شما کمک کند.
احتمالا تا به حال این موضوع به گوش شما هم رسیده است که چای سبز تاثیر مناسبی در کاهش وزن و لاغری دارد. اما چای سبز یک مشکل عمده دارد و آن هم ایجاد ناراحتیهای گوارشی است.
من برای شما پیشنهاد خوشمزهتر و متفاوتتری دارم! چای ماسالا یکی از نوشیدنیهای فوق العاده خوشمزه و معطری است که به شما کمک میکند تا کاهش وزن داشته باشید و زودتر به تناسب اندام ایده آل خودتان برسید!
درضمن ماسالا معمولاً با شیر گاو یا شیر سویا تهیه میشود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین هم یک ماده مغذی است که به کاهش گرسنگی و تقویت احساس سیری کمک میکند.
بنابراین، ماسالا احتمالاً در کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری در اواخر روز مؤثرتر از سایر نوشیدنیهای دیگر است.